Video

Papegaaientatoeage, televisievarken en supermarktkater: de leukste dierenverhalen van 2016

4 oktober 2016 om 13:40 • Aangepast 21 november 2020 om 07:11
nl
Op 4 oktober kom je niet om Dierendag heen. Maar eigenlijk zijn er heel het jaar door dierenverhalen te vinden. Wij zetten de vijf leukste, ontroerendste en gekste dierenverhalen van 2016 voor je op een rij. Miauw!
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

De liefde tussen Bas en zijn papegaai Ouwe Jan Sommige mensen houden écht heel erg veel van hun huisdier. Bas doet alles voor zijn papegaai Ouwe Jan, die zeker ouder dan 90 jaar moet zijn. De dierenliefhebber heeft zelfs een tatoeage op zijn arm laten zetten van de grote vogel om de band tussen hen ‘te bevestigen’. Zo’n oude papegaai heeft wel veel verzorging nodig, daarom gaat Bas sinds 2005 niet meer op vakantie.

Appie het varken, onze nieuwe ster uit BrabantEr zijn dieren die elke dag in de spotlights staan, in plaats van alleen op 4 oktober. Appie het varken is zo’n gelukkige viervoeter. Hilda uit Oosterhout is de eigenaresse van de filmster die allerlei trucjes kan. Appie is al te zien geweest in de succesvolle SBS6-serie 'Dokter Tinus' en in december in een nieuwe versie van 'Alleen op de Wereld' van de VPRO.

Mannelijke bouvier zorgt voor pasgeboren lammetjeWij zorgen niet alleen voor dieren, dieren zorgen ook voor elkaar. En dan maakt het niet uit of ze harig, kaal, dik, dun, groot of klein zijn. Dat laat bouvier Whisky wel zien. Hij zorgde bij pensionstal de Oude Pannehoef in Hank voor het pasgeboren lam Kluifje zoals een moeder dat bij een kind doet. Zo lief!

Bobkat de kater steelt de show bij de deur van de NettoramaOosterhout heeft haar eigen buurtkat: Bob. Het is een meer dan graag geziene gast bij de Nettorama. De 9-jarige op aandacht beluste kater is niet meer weg te denken bij de winkels aan de Patrijslaan. Hij heeft zijn eigen bananendoos en krijgt allerlei lekkere dingen te eten van de supermarktklanten. En zijn baasje? Die vindt het niet erg dat hij dagelijks van huis is: "Bobkat is een echte buitenkat en misschien ook wel een beetje aandachtsgeil".

IJsbeertweeling voor het eerst naar buitenMaar vierhonderd gram wogen ze, de twee schattige ijsbeertjes die in november 2015 in Dierenrijk Nuenen werden geboren. De tweeling van Moeder Frimas en vader Henk mocht begin dit jaar voor het eerst naar buiten. Heel voorzichtig strompelden de diertjes uit hun binnenverblijf. Maar of het nou Nick en Simon of Nicky en Simone zijn, dat blijft nog even de vraag.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.