Problemen wietteelt krijgen te weinig aandacht kabinet, blijkt uit enquête - Omroep Brabant

Problemen wietteelt krijgen te weinig aandacht kabinet, blijkt uit enquête

4 oktober 2016 om 14:31
nl
Volgens duizend inwoners van Brabant, Limburg en Zeeland heeft het kabinet te weinig aandacht voor de problemen rondom wietteelt. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond die afgelopen weekend in opdracht van D66 werd gehouden.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Van de ondervraagde mensen in de zuidelijke provincies antwoordde 88% 'nee' op de volgende vraag: Veel problemen met wietteelt en criminaliteit concentreren zich in de provincies Brabant, Limburg en Zeeland. Het kabinet heeft zich negatief uitgelaten over het wetsvoorstel om wietteelt te reguleren. Vindt u dat het kabinet voldoende aandacht heeft voor deze problemen in de zuidelijke provincies?
De vragen voor de opiniepeiling werden aangeleverd door de Tweede Kamerfractie van D66. In totaal zijn vijfduizend Nederlanders ondervraagd over de wietteelt in Nederland.
ZIE OOK: Zo ziet de jarenlange strijd van Brabant om wietteelt te mogen reguleren eruit
Regulering van de wietteeltOnlangs diende D66-Kamerlid Vera Bergkamp een initiatiefwetsvoorstel in om wietteelt te reguleren. Ze wil zo onder andere de georganiseerde misdaad bestrijden. Uit de peiling van De Hond blijkt dat 74% van alle ondervraagde mensen regulering van de wietteelt een goed idee vindt.
De Tweede Kamer stemde dinsdag in met een speciale vergadering over de gereguleerde wietteelt, op verzoek van D66. De inbreng staat gepland voor 27 oktober.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.