'Sfeer sloeg compleet om', slachtoffer vechtpartij reünie Club-X met hersenbloeding in ziekenhuis

4 oktober 2016 om 15:58
nl
De 23-jarige man uit Antwerpen die zaterdag in elkaar werd geslagen op een hardcorefeest in Wernhout, ligt met een hersenbloeding in het ziekenhuis. Hij wordt kunstmatig in slaap gehouden. Volgens ooggetuigen duurde de vechtpartij tussen de drie en vijf minuten. “Ik stond achter de draaitafel, toen de sfeer opeens helemaal omsloeg”, vertelt Jack van Maastrigt, ook wel bekend als DJ Dutchman Jack.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De vechtpartij met zo'n zes feestgangers gebeurde tijdens een reünie van Club-X, de bekende hardcore-discotheek in het Belgische Wuustwezel, vlak over de grens. Deze discotheek sloot in 2000 de deuren.
'Het was erg chaotisch'De 23-jarige Antwerpenaar stond rond halfvier ’s nachts met een groepje vrienden in de zaal. Er ontstond een woordenwisseling met een andere groep toen er per ongeluk bier werd gemorst. “Uit het niets werd een jongen tegen de grond geslagen”, zegt Van Maastrigt. “Meerdere mensen begonnen zich ermee te bemoeien. Toen liep het uit de hand. Er vielen klappen over en weer, het was even erg chaotisch.”
Terwijl het slachtoffer weerloos en bewusteloos op de grond lag, werd hij nog meerdere keren geschopt. “Ik zag dat één van de daders bovenop de jongen lag. Het zag er niet goed uit. Jammer dat deze rotte appels de reünie voor veel mensen hebben verpest. Deze vechtpartij paste absoluut niet in de sfeer van de avond. Het was juist heel gezellig. De sfeer was super.”
'Het ging heel snel'Daar is bezoekster Sandra het mee eens. “De meesten in de discotheek hebben de mishandeling niet eens meegekregen.” Zelf stond ze een paar meter van het podium vandaan toen de vlam in de pan sloeg. “We waren lekker aan het dansen, toen er opeens twee groepen jongeren ruzie met elkaar kregen. Het ging allemaal heel snel.”
Een van de betrokkenen die opviel met zijn agressieve gedrag, had een grijze trui aan. “Hij was redelijk gespierd en behoorlijk opgefokt”, herinnert Sandra zich. “Ik hoop dat de daders gepakt worden.”
'Dit hoort niet bij Club-X'De organisatie van het reüniefeest heeft ‘met afschuw’ kennisgenomen van de knokpartij. “Wij betreuren ten zeerste wat deze jongen is overkomen”, valt te lezen op Facebook. “Wij distantiëren ons van alle vormen van geweld en vinden dan ook dat dit soort gedrag absoluut niet thuis hoort op ons evenement. Dit hoort niet bij Club-X!” De organisatie zegt volledige medewerking te verlenen aan de politie.
Op Facebook wensen veel vrienden en kennissen het slachtoffer veel sterkte toe. “Het is moeilijk te bevatten wat er is gebeurd. Hopelijk sla je jezelf erdoorheen”, schrijft iemand. “Bedankt om een jongen die er gewoon in de buurt stond en niets met jullie ruzie te maken had in coma te klappen”, schrijft een ander.
StabielDe 23-jarige man werd in kritieke toestand naar het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen (UZA) gebracht. Zijn toestand is momenteel stabiel. Er worden camerabeelden bekeken. Getuigen wordt gevraagd zich te melden bij de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.