John F. definitief in hoger beroep tegen tbs voor moord op Linda van der Giesen

5 oktober 2016 om 00:12
nl
De moordenaar van Linda van der Giesen, de 38-jarige John F. uit Zevenbergen, gaat definitief in hoger beroep tegen zijn straf. Dat meldt zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers aan Omroep Brabant. Ze stellen later deze week het hoger beroep in bij het Gerechtshof.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De 38-jarige F. kreeg vorige week tien jaar cel en tbs met dwangverpleging opgelegd. "Als je leest wat er allemaal op papier staat, over John en over de gebeurtenissen op die bewuste 10 augustus, dan doet deze uitspraak absoluut geen recht aan de feiten in het dossier”, aldus Kuijpers.
DoodslagIn hoger beroep wil F. veroordeeld worden voor doodslag. Hij vindt het onterecht dat hij tbs met dwangverpleging kreeg opgelegd. “Het Pieter Baan Centrum schetst een persoon die niet agressief of asociaal is, maar als iemand die juist heel sociaal is en iedere dag zijn stinkende best doet om de dag door te komen. Tot het moment dat dat niet meer kon."
De familie van Linda van der Giesen reageerde na de uitspraak opgelucht dat F. opgenomen wordt in een tbs-instelling. “John is en blijft een gevaar voor iedereen. Dat heeft de rechter ook geconstateerd. Voorlopig komt hij niet vrij en dat is altijd al onze hoop geweest. Ze houden hem lekker lang vast. Dat is voor nu het allerbelangrijkste.”
ZIE OOK: Handschoenen, een geluiddemper en WhatsApp-gesprekken: zo kwam de rechter tot de straf voor John F.
Hevige ruzieJohn F. schoot 10 augustus vorig jaar zijn ex Linda van der Giesen (28) bewust dood op de parkeerplaats van het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk, waar ze werkte. Dat gebeurde na een hevige en al enige tijd durende ruzie met Linda en een andere ex.
Volgens F. schoot hij Linda dood in een opwelling, niet met voorbedachten rade. Hij zegt daarom dat er slechts sprake was van doodslag.[YouTube:https://youtu.be/ZHCc1NoejyA]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.