Seksclub in Breda houdt 'open middag' om buurt kennis te laten maken

4 oktober 2016 om 18:31
Club Reeperbahn in Breda houdt donderdag een 'open middag' om de buurt kennis te laten maken met het sekshuis. De club was ruim 2,5 jaar gesloten na een juridisch conflict met de gemeente Breda.
Profielfoto van Rutger de Quay
Geschreven door
Rutger de Quay

Eind 2013 werd het bordeel gesloten, toen twee werkneemsters zich niet konden legitimeren bij een controle van de politie. Hoewel zij zich een dag later alsnog meldden bij de politie met hun legitimatie, hield de gemeente voet bij stuk en bleef de club gesloten.
Lang juridisch gevecht Het juridische geschil tussen gemeente en seksclub liep zo ver op, dat de Raad van State zich nu gaat uitspreken over de zaak. In afwachting van de uitspraak, die later deze maand volgt, gaat het bordeel weer open. "Het is een dubbel gevoel", laat mede-eigenaar Juan Carlos Reina weten. "We zijn blij dat we weer open kunnen maar aan de andere kant hebben we de afgelopen jaren echt zoveel sores gehad. We zijn door een diep dal gegaan."
En met het opnieuw open gaan van het bordeel is er nog geen einde gekomen aan alles. "Ik ben nog druk aan het procederen en we gaan ook proberen om een goede schadevergoeding te krijgen voor de geleden schade", aldus Reina.
Nieuw personeelDe club, die inmiddels een nieuwe eigenaar heeft, is ook hard op zoek naar nieuw personeel. Belangstellenden kunnen zich woensdag tussen melden vijf en zeven uur. Vanaf zeven uur opent het bordeel officieel zijn deuren voor bezoekers.
Een klein voorproefje:[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=jtmP-BUr4QM]

Wachten op privacy instellingen...