Man (37) overleden bij ongeluk met heftruck in Winter Efteling

5 oktober 2016 om 08:59 • Aangepast 21 november 2020 om 07:11
nl
Bij de opbouw van het IJspaleis in de Winter Efteling is dinsdagmiddag een 37-jarige man uit Kessel (Limburg) om het leven gekomen. Het gaat om iemand die extern werd ingehuurd. De man is tijdens de werkzaamheden vermoedelijk onder de vorken van de heftruck terechtgekomen. Een andere man raakte lichtgewond aan zijn been.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Het bedrijfsongeval gebeurde op de Speelweide, waar op dit moment een tent ('Het IJspaleis') wordt opgebouwd voor de Winter Efteling. De man raakte in eerste instantie zwaargewond en was buiten kennis. Hij is nog gereanimeerd door hulpverleners, maar dat mocht niet baten.
De toedracht van het ongeluk wordt onderzocht door de Inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De nabestaanden van de man zijn ingelicht en voor zijn collega's is Slachtofferhulp ingeschakeld.
Afgesloten bouwterreinHet ongeval deed zich voor op een afgesloten bouwterrein. Volgens de politie hebben bezoekers van de Efteling het ongeluk daardoor niet zien gebeuren.
Wel zijn hulpdiensten ter plekke geweest, dat was wel zichtbaar voor de bezoekers. Er landde een traumahelikopter op de parkeerplaats van het park. Ook kwamen er twee ambulances op het ongeval af.
'Verschrikkelijk'In een reactie laat het pretpark weten het verschrikkelijk te vinden dat het ongeval heeft plaatsgevonden.
"Onze gedachten gaan uit naar de familie van de man en collega’s van het bedrijf waar deze persoon werkzaam was. Op dit moment richten wij al onze aandacht op de nazorg van de mensen ter plaatse", aldus de Efteling.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.