Vuurwapens en munitie gevonden in onderzoek naar moord Tommie van der Burg

4 oktober 2016 om 20:40 • Aangepast 21 november 2020 om 07:11
nl
In het onderzoek naar de moord op Tommie van der Burg zijn er dinsdag door de politie op verschillende plekken vuurwapens en munitie gevonden. Dinsdagochtend werden een 36-jarige man uit Oirschot en een 64-jarige man uit Best opgepakt op verdenking van het mishandelen van Van der Burg in 2014.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Naast de vuurwapens met munitie vond de politie twee stroomstootwapens. Er werden zes auto's, een crossmotor en een scooter meegenomen voor verder onderzoek. Ook nam de politie telefoons, horloges, gegevensdragers en administratie in beslag.

Wachten op privacy instellingen...

De huizen van de verdachten werden direct na hun aanhoudingen doorzocht. Ook een paardenstal in Best werd doorzocht, net als het huis waar de mishandeling van Tommie zou hebben plaatsgevonden in 2014.
Mishandeling in LiempdeTommie van der Burg werd in april 2015 doodgeschoten bij het Van der Valk-hotel aan de Aalsterweg in Eindhoven. Uit onderzoek naar die moord bleek dat hij het jaar daarvoor is mishandeld in een huis in Liempde. De politie onderzoekt nu of de twee aangehouden verdachten ook betrokken waren bij het doodschieten van het slachtoffer in 2015.
De derde verdachte in de mishandelingszaak is de 44-jarige Patrick V. uit Eindhoven. HIj  en zijn vriendin Monique G. zitten al vast vanwege de moord op Van der Burg. Zij werden in mei van dit jaar opgepakt.
In juni werd bekend dat Van der Burg in de xtc-handel zat en dat hij verdachte was in een groot drugsonderzoek en ook verdachte was bij een schietpartij in Heesch.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.