Potten verf staan (nu) al klaar om F16 na plaatsing op rotonde in Volkel te besmeuren met verf - Omroep Brabant
Video

Potten verf staan (nu) al klaar om F16 na plaatsing op rotonde in Volkel te besmeuren met verf

4 oktober 2016 om 21:49
nl
"De potten verf, staan die al klaar?" Theo van den Heuvel van atoomvrijstaat Uden hoeft over zijn antwoord niet na te denken. "Ik denk het wel." Op zaterdag 19 november krijgt Brabant er weer een opmerkelijke rotonde bij. Op een rotonde bij vliegbasis Volkel wordt dan een F16 geplaatst. Met de plaatsing en onthulling komt dan een vurige wens uit van de dorpsraad Volkel. Elf jaar zijn ze bezig geweest om het felbegeerde icoon op de plaatselijke rotonde te krijgen.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Rotondes in Brabant, het zijn er duizenden, staan vol met kunst, kitsch en alles wat daar tussenin zit. Het middenterrein van een rotonde kun je huren of adopteren. Je kunt er reclame opzetten of objecten die verwijzen naar de regio.
Om gek van te worden Een opsomming wat je zo aantreft in onze provincie: gigantische aardbeien, een draaiend huis, roestige vogels, een binnenvaartschip en een XXXL  -bromtol. Het zijn slechts een paar voorbeelden van rotondekunst die vaak ook voor de nodige ophef zorgt. Rotondekunst: kitsch, kunst, mooi of rotzooi is deze week het onderwerp in Bartol doet Brabant.
F16 op een rotondeDe rotonde van Volkel, waar binnenkort een F16 wordt opgetakeld, is zo'n rotonde waarvan de meerderheid van het dorp Volkel enorm blij mee is. "Het belangrijkste moment is 1 januari geweest van dit jaar, toen het toestel op de vliegbasis aankwam", vertelt Rinus Verhoeven.
Besmeuren van een wapen is geen vandalisme Een kleine minderheid van tien tot twaalf actievoerders zien de plaatsing van de F16 niet zitten. "Het beschilderen van zo'n wapen (besmeuren) is geen vandalisme, het is een uitdaging", zegt actievoerder Van den Heuvel die aangeeft niet zelf het toestel te gaan beklimmen, maar wel de mensen kent die dat dolgraag zouden willen.
In Belgie staat er al één op een rotondeIn Peer, België staat al sinds 2004 een Starfighter op een rotonde. "We hebben geïnformeerd bij de gemeente of er meer verkeersongelukken waren en of er sprake was van vandalisme", vertelt Rinus Verhoeven. "Nul komma nul, daar is nooit wat aan de hand geweest."
Hoe het in Volkel afloopt ..... zal de tijd leren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.