Meeste incidenten in azc Eindhoven, veel geweld in azc Cranendonck - Omroep Brabant

Meeste incidenten in azc Eindhoven, veel geweld in azc Cranendonck

5 oktober 2016 om 08:37
nl
In de asielzoekersopvang in Eindhoven waren de eerste helft van dit jaar de meeste incidenten in onze provincie met azc's. Dat blijkt uit een overzicht van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers. Onder de noemer incidenten vallen agressie en geweld, het overtreden van huisregels, maar ook het dreigen met zelfmoord. Bij de opvanglocatie in Eindhoven werden 204 incidenten gemeld.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

In de meeste gevallen ging het in Eindhoven om het overtreden van de huisregels. Ook was er dertien keer fysiek geweld tegen andere mensen.
Veel zelfdestructieve acties CranendonckAzc Cranendonck had te maken met 178 registraties. Van alles azc's en opvanglocaties in Brabant vond hier het vaakst agressie en fysiek geweld tegen personen plaats: 37 keer. Ook valt het hoge aantal 'zelfdestructieve' acties op: dit werd 29 keer geregistreerd. Kanttekening bij deze cijfers is wel dat hier ook de meeste mensen wonen.
Daarnaast kwamen vanuit azc Grave (163 geregistreerde incidenten) en de opvanglocatie in Oisterwijk (156) veel meldingen binnen. In heel Nederland ging het om ruim 9100 incidenten, waarvan ruim 5000 relatief kleine incidenten waren.
Bekijk hieronder in de kaart het aantal incidenten bij alle opvanglocaties voor asielzoekers in Brabant.[localfocus:https://localfocus2.appspot.com/57f40470a3267]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.