Video

FuckUp Night in Eindhoven: ondernemers vertellen over hun mislukkingen

5 oktober 2016 om 08:49 • Aangepast 21 november 2020 om 07:10
nl
Als mensen iets leuk vinden dan is het wel vertellen over hun successen. Maar dat is totaal niet de bedoeling bij FuckUp Nights. Daar vertellen mensen over hun mislukkingen. Het fenomeen ontstond vier jaar geleden in Mexico en sindsdien wordt het in meer dan honderd steden op de wereld gedaan. Sinds dinsdagavond ook in Eindhoven, op Strijp S.
Profielfoto van Schalkens Daisy
Geschreven door
Schalkens Daisy

Vier sprekers gingen met de billen bloot. Ook Mascha Geerts-Prins. Haar Fuckup speelde zich een aantal jaar geleden af op het werk. Door onvrede over haar baas besloot ze te wisselen van baan.
Van kwaad tot erger"Ik wilde zo graag weg dat ik niet kritisch genoeg heb gekeken naar wat er voor in de plaats kwam", vertelt ze. Het gevolg? Misschien een nog wel slechtere situatie op het werk die uiteindelijk niet meer was te houden. Hierdoor kwam Geerts thuis te zitten zonder werk. Ondertussen heeft ze weer werk gevonden waar ze het wél naar haar zin heeft.
Geerts deelt haar verhaal graag. Ze hoopt dat de luisteraars in de zaal iets kunnen leren van haar verhaal. "Ik hoop dat mensen leren van mijn verhaal dat ze niet te lang moeten blijven hangen in een situatie die niet goed voor je is", aldus Geerts. "Maar het allerbelangrijkste is misschien wel dat mensen moeten onthouden dat alles uiteindelijk goed komt".

Wachten op privacy instellingen...

Gemengde reacties De mensen in de zaal reageren gemengd. Waar de één de verhalen niet 'fuckup' genoeg vindt - "Als dat fuckups zijn dan heb ik meer fuckups  gehad" - zijn andere luisteraars enthousiaster. "Ik vind het interessant om de verhalen te horen en vooral ook heel dapper dat die mensen hun verhaal doen", reageert iemand uit de zaal. "Er wordt altijd zoveel nadruk gelegd op de successen maar het is net zo interessant om van de fouten te leren."

Wachten op privacy instellingen...

Delen"Juist de fouten moet je delen", zegt Jan Willem Alphenaar, de organisator van de FuckUp Night. "Het is een utopie om te denken dat van de honderd startups er ook honderd succesvol worden. Tachtig gaan er kapot. Juist door te leren van wat er mis gaat, kunnen we met zijn allen beter worden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.