Vandaag in Brabant: is juf Trude uit Oss niet de beste van Nederland...

5 oktober 2016 om 09:43
nl
Juf Trude uit Oss had vandaag zomaar eens de meest gewaardeerde leerkracht van Nederland kunnen worden, maar ze haalde het helaas net niet in de verkiezing. Verder krijgt Gemert een nieuwe burgemeester en praten we na over de open dag van een Bredase seksclub.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • Vandaag is het de Dag van de Leraar. Dat betekent dat de beste juf of meester van Nederland bekend wordt gemaakt. In de finaleronde strijden drie basisschoolleerkrachten om de winst. Juf Trude uit Oss is één van hen. Ze geeft les aan groep 7 van Daltonschool In Balans in Oss. Mensen die haar aanmeldden waardeerden vooral het feit dat ze oog heeft voor elk individueel kind. Helaas heeft ze de verkiezing vandaag niet gewonnen.
  • Ook wordt vandaag de naam van de nieuwe burgemeester van Gemert-Bakel bekendgemaakt. Twintig sollicitanten meldden zich voor de functie. Zaken waar de nieuwe burgemeester mee aan de slag moet zijn: de kleine kernen, de verenigingen en natuurlijk de inwoners van de gemeente, met wie volgens de sollicitatiecommissie veel gepraat moet worden.
  • Het is vandaag een mooie dag met flink wat ruimte voor de zon. Vanmiddag zijn er ook een paar stapelwolken te zien. Het blijft overal droog. Toch doet de temperatuur een stapje terug ten opzichte van gisteren. Met een stevige oostenwind wordt het circa 14 graden.


[tweet:https://twitter.com/DianMaas/status/783217966112444416]
Waar wordt vandaag over gepraat?

  • De man die om het leven kwam bij werkzaamheden in de Efteling is een 37-jarige man uit Kessel (Limburg). Hij kwam vermoedelijk terecht onder de vorken van een heftruck.
  • De club Reeperbahn in Breda houdt donderdag een 'open middag' om de buurt kennis te laten maken met het sekshuis. De club was ruim 2,5 jaar gesloten na een juridisch conflict met de gemeente Breda.
  • De 23-jarige man uit Antwerpen die zaterdag in elkaar werd geslagen op een hardcorefeest in Wernhout, ligt met een hersenbloeding in het ziekenhuis. Hij wordt kunstmatig in slaap gehouden. Volgens ooggetuigen duurde de vechtpartij tussen de drie en vijf minuten. “Ik stond achter de draaitafel, toen de sfeer opeens helemaal omsloeg”, vertelt Jack van Maastrigt, ook wel bekend als DJ Dutchman Jack.


[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=IAR9BLBplhM]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • Extreem zwaar vrachtverkeer mag voorlopig niet meer over de Merwedebrug in A27 bij Werkendam rijden. Er zitten haarscheurtjes in de stalen draagbalken van de brug. Er is geen acuut veiligheidsrisico, meldt Rijkswaterstaat.
  • Wat was er precies gebeurd met de gehandicapte man die op zijn driewieler ergens tussen Heeswijk en Veghel zwaargewond was geraakt? De man kan niet praten en zijn familie tastte volledig in het duister. Tot dinsdagavond. Toen bleek dat de man was gevallen en dat hij veel hulp had gekregen van omstanders.
  • Praten over dingen die goed gaan of het delen van je succes, dat doen sommige mensen maar al te graag. Tijdens de eerste Fuckup Night in Eindhoven was daar geen plek voor. Daar draaide het namelijk alleen maar om mislukkingen. Misschien een beetje als leedvermaak, maar vooral om van te leren.


[tweet:https://twitter.com/Lieslaw/status/783380101467635712]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!