Video

Hier wil je werken! Twee Brabantse bedrijven zijn beste werkgevers van Nederland

5 oktober 2016 om 14:07
nl
Vanderlande in Veghel en Stichting Sint Jozefoord in Nuland zijn verkozen tot beste werkgevers van Nederland. Vanderlande werd gekozen in de categorie bedrijven met meer dan duizend medewerkers. Verzorgings- en verpleeghuis Sint Jozefoord is nummer één in de categorie non-profit organisaties met minder dan duizend medewerkers.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

[tweet:https://twitter.com/Vanderlande/status/783324557046341638]Vanderlande, producent van transportsystemen voor bagage en pakketpost, scoorde een 8. Stichting Sint-Jozefoord een 8,6. Het onderzoek wordt jaarlijks georganiseerd door Effectory en Intermediair.
[tweet:https://twitter.com/renevanhoof/status/783665566682902529]
In een reactie laten de directeuren van beide Brabantse winnaars weten dat ze de prijs vooral zien als een bevestiging dat ze op de juiste weg zitten als het gaat om de manier waarop ze omgaan met hun medewerkers.
[youtube:https://youtu.be/oVwkoqXUV9E]Werkgevers worden in het onderzoek beoordeeld op onder meer organisatietrots, achter de doelstellingen staan, kansen krijgen om optimaal te presteren, ontvangen van waardering, organisatietevredenheid en tevredenheid over de werkzaamheden.
Vanderlande scoort vooral op organisatietrots met een 8,8 erg goed. Wat betreft het achter de doelstellingen van hun organisatie staan, doet Stichting Sint Jozefoord het met een 8,7 weer heel goed.
Tweede keer op rijOok vorig jaar werd Stichting Sint Jozefoord verkozen tot beste werkgever. Vanderlande moest het toen nog doen met een tweede plek. Behalve de twee Brabantse winnaars scoren ook vanHaren Schoenen in Waalwijk en Zorggroep Elde in Boxtel hoog in het werkgeversonderzoek.
Ze sleepten allebei een derde plek in de wacht. vanHaren in de categorie bedrijven met meer dan duizend medewerkers. En Zorggroep Elde in de categorie non-profitorganisaties met meer dan duizend medewerkers. Aan het onderzoek deden 313 organisaties mee. In totaal beoordeelden 224.567 werknemers hun werkgever.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.