'Ik ben een beest in bed en een paar milfs zijn mij goedgezind'

5 oktober 2016 om 16:21
nl
Het moet een flinke koffer zijn geweest waarmee een 29-jarige Bredanaar zijn autoverkoper bezocht. De man betaalde de 25.000 euro voor zijn tweedehands Audi S5 Coupé enkel met bankbiljetten van tien en twintig euro. De politie pakte de bolide van de verdachte in maart dit jaar al af. Binnenkort moet hij zich voor de rechter verantwoorden voor het witwassen van ruim 80.000 euro.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

De verdachte, J.D., was het niet eens met de inbeslagname van zijn sportwagen. Advocaat Erik Thomas trok meteen aan de bel en vroeg in een klaagschrift aan de rechter of zijn cliënt de Audi alvast terug kon krijgen. De kans bestaat namelijk dat de auto nog voor de behandeling van een rechtszaak wordt verkocht. Maanden gingen er voorbij. Het bezwaar werd onlangs door de rechtbank van tafel geveegd.
De verdachte zegt dat hij geld krijgt voor het verwennen van dames. Of beter gezegd: goed uitziende moeders. 'Ik ben een beest in bed en een paar milfs zijn mij goed gezind', zei hij tegen de politieagenten die hem op 31 maart aanhielden. De rechtbank kan in ieder geval geen legaal inkomen bij de man ontdekken.
'Geld van moeder'Het Openbaar Ministerie (OM) houdt er ernstig rekening mee dat het voertuig met crimineel geld is betaald. Erg geloofwaardig vindt het OM de verklaring van de Bredanaar namelijk niet. D., die geen werk heeft, vertelde dat hij geld toegestopt krijgt van zijn moeder. Ook mensen op het woonwagenkamp waar hij woont, zouden hem financieel ondersteunen.
'Rekensommetje'Volgens advocaat Erik Thomas is met een simpel rekensommetje op te maken dat de bolide niet met crimineel geld is betaald. D. zou zijn oude BMW voor tienduizend euro van de hand hebben gedaan en op bankafschriften is te zien dat er een hoop geld is gepind. Daarmee zou hij naar de verkoper zijn gegaan.
Of de opmerkelijke transactie in kleine coupures als verdacht moet worden gezien? Thomas vindt van niet: "Hoe zou er gedacht worden als mijn cliënt met briefjes van vijfhonderd euro zou afrekenen?"
WitwassenOp 26 oktober mag de Bredanaar in de rechtbank in Breda nog eens haarfijn uitleggen hoe hij aan zijn geld komt, want hij wordt verdacht van witwassen van tenminste 83.691,95 euro. Dan wordt ook duidelijk wat er met de auto van de verdachte gaat gebeuren of al is gebeurd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.