Voetbalclub Oosterhout over vernietigende brand: ‘Waarschijnlijk geen brandstichting’

5 oktober 2016 om 14:03
nl
De brand die afgelopen zaterdag het sportcomplex van VV Oosterhout in de as legde, is waarschijnlijk niet aangestoken. Dat meldt de voetbalclub op basis van eerste gesprekken met een inspecteur. Officieel wordt nog niets uitgesloten.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Later vandaag beginnen experts met technisch onderzoek die de oorzaak van de brand moet achterhalen. Brandstichting ligt niet in de lijn der verwachting, gezien de situatie die aangetroffen werd door de brandweer en de meldingen die het alarmsysteem hebben doorgegeven.
Op het getroffen sportcomplex kan voorlopig niet gevoetbald worden. De verwachting is dat de leden over twee weken weer op het terrein terecht kunnen. In de tussentijd wijken de voetballers uit naar andere locaties om te trainen. De selectie traint bijvoorbeeld op het kunstgrasveld achter het Kasteel van Breda.
ZIE OOK: 'Iedereen is aangeslagen', leden voetbalclub Oosterhout bekijken ravage na brand
Overspoeld met hulpVan alle kanten krijgt VV Oosterhout hulp aangeboden. "We ontvangen letterlijk honderden mailtjes, appjes en Facebook-berichtjes met aanbiedingen variërend van technische expertise, vergaderruimte tot handjes voor de opruimwerkzaamheden.”
Het terrein van de voetbalclub blijft deze week gesloten. De club vraagt nieuwsgierigen weg te blijven. Het bestuur probeert zoveel mogelijk thuiswedstrijden over te zetten naar uitwedstrijden. [YouTube:https://youtu.be/CtkGTXssqC4]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.