Politie zoekt naar lichamen van jarenlang vermist echtpaar in vloer bij kapsalon

5 oktober 2016 om 14:29 • Aangepast 21 november 2020 om 07:10
nl
Bij een kapsalon in Cuijk is de politie al drie dagen bezig met uitgebreid onderzoek in een 27 jaar oude vermissingszaak. Het gaat om Jan en Riet Kelders, die op vrijdag 22 september 1989 spoorloos verdwenen. Het dossier werd onlangs heropend door het Cold Case Team van de politie. In dat onderzoek zijn nieuwe aanwijzingen gevonden dat bij de vermissing mogelijk sprake is van een misdrijf.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

LEES OOK: Waar zijn Jan en Riet? [TIJDLIJN]
Het echtpaar, dat één zoon had, woonde in de Haagsestraat. Op die plek zit nu Artizte Kappers. In en rond de kapsalon wordt woensdag voor de derde dag op rij onderzoek gedaan. Er vinden onder meer graafwerkzaamheden plaats. “Er zijn aanwijzingen dat de lichamen van het echtpaar mogelijk op het terrein verstopt zijn”, aldus een politiewoordvoerder.

Wachten op privacy instellingen...

BodemonderzoekIn augustus werd ook onderzoek gedaan op de locatie. “Er is toen met speciale apparatuur in de bodem gezocht. Dat onderzoek wordt nu voortgezet.” Vooralsnog is er niets gevonden. De politie verwacht dat het onderzoek nog de hele week duurt.
De hele betonvloer van de garage is weggehakt. Die vloer is gestort over een smeerput die destijds is aangelegd. Op de locatie staan een grote container en zakken met puin.
Het onderzoeksteam van de politie heeft houten schotten rond de locatie geplaatst zodat omstanders niet naar binnen kunnen kijken.
'Lijkt op CSI'De kapsalon in het pand kan gewoon open blijven. "Wij hebben er weinig last van", zegt een medewerkster. Het politieonderzoek is het gesprek van de dag in de kapsalon: "Het is best spannend, het lijkt alsof we in een aflevering van CSI zitten!"
Bijna alle klanten kennen de verhalen en sommigen kennen Jan en Riet zelf nog. "Je hoort verschillende verhalen, van 'eindelijk gerechtigheid' tot 'een broodje aap'."
ZIE OOK: Leven van Cuijks echtpaar net zo mysterieus als hun vermissing
In 1989 deed de politie onderzoek naar de vermissing. Dat leverde geen resultaat op. "Sindsdien is er geen levensteken van dit echtpaar vernomen", aldus een politiewoordvoerder.
EngelandDestijds werd gesuggereerd dat het echtpaar naar Engeland was vertrokken. "Dat scenario is onderzocht, maar leverde niets op. Dit is dus zeer onwaarschijnlijk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.