Scootmobieltraining Valkenswaard niet overbodig: 'Ze kunnen gewoon niet rijden' - Omroep Brabant

Scootmobieltraining Valkenswaard niet overbodig: 'Ze kunnen gewoon niet rijden'

5 oktober 2016 om 18:43
Steeds meer mensen, vooral ouderen, rijden met een scootmobiel. Maar lang niet iedereen kan er goed en veilig mee rijden. Daarom geeft Veilig Verkeer Nederland, samen met de gemeente Valkenswaard, één keer per jaar een training in rijvaardigheid. Maandag en dinsdag was het weer zover en werd er druk geoefend.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

Voor Veilig Verkeer Nederland is het duidelijk dat de cursus geen overbodige luxe is: "Veel gemaakte fouten zijn slecht sturen en de beheersing van de scootmobiel", zegt cursusleider Hans Brekelmans. Hij geeft ook nog uitleg over de verkeersregels aan de hoofdzakelijk oudere deelnemers.
[tweet:https://twitter.com/renevanhoof/status/783603612614266880]Ze kunnen niet rijden!Jan van Diessen is bestuurslid van de scootmobielclub Valkenswaard. Hij vindt dat de cursus verplicht zou moeten worden: "Ze kunnen gewoon niet rijden, ze zijn bang en onzeker".
Gelukkig geldt dat niet voor alle deelnemers. Een vrouw doet behendig de slaom. En een man die al 36 jaar scootmobiel rijdt, heeft daar ook geen enkel probleem mee.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...