Video

Zo blijf je altijd jong: vader en zoon (12) presenteren boek tijdens Kinderboekenweek

5 oktober 2016 om 15:58
nl
De Kinderboekenweek is begonnen. Een bijzonder kinderboek komt uit Breda, waar een vader en zijn twaalfjarige zoon samen een boek schreven. Woensdag presenteerden zij het boek in een boekhandel, en daar hoort natuurlijk een heuse signeersessie bij.
Profielfoto van Hamacher Stan
Geschreven door
Hamacher Stan

Peter-Paul en Vladimir Knechten vertellen een verhaal over twee kinderen die in een andere dimensie leven. Enge en vreemde gebeurtenissen volgen elkaar in hoog tempo op. Er ontstaat chaos en paniek. Onder leiding van de beroemde professor Onkel Heinrich binden Erik, Joyce en enkele andere bijzondere figuren de strijd aan met een gevaarlijke tegenstander.
Voor Altijd Jong!De moraal van het verhaal rijmt mooi met het thema van deze 62e editie van de Kinderboekenweek: Voor Altijd Jong! Vladimir vertelt: "Als je je fantasie behoudt, dan blijf je voor altijd jong. Het kwam heel toevallig met het thema uit, want we wisten dat natuurlijk niet van tevoren."
Ruim een jaar werkten Peter-Paul en Vladimir aan het boek. Maar de knotsgekke karakters spelen al jarenlang een rol in het leven Vladimir. "Toen ik jonger was, speelden we met kleine figuurtjes verhalen uit. Tijdens dat spelen zijn de karakters ontwikkeld", aldus de jonge schrijver/tekenaar. "Ik denk dat we ongeveer even veel hebben verzonnen."
Bijzondere ervaringEen boek maken met zijn zoon vindt Peter-Paul een 'hele bijzondere ervaring'. Hij ziet het als afsluiting van de basisschoolperiode van Vladimir. "Het was een heel leerzaam en leuk proces met z'n tweëen."
De Kinderboekenweek duurt nog tot en met 16 oktober.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.