Video

Driehonderd zelfgemaakte knuffels klaar voor vertrek naar Nepal

5 oktober 2016 om 21:34 • Aangepast 21 november 2020 om 07:09
nl
Het liefdadige plan van de 9-jarige Melvin Erkermeij uit Esch is bijna voltooid. Driehonderd door hem ontworpen en gemaakte knuffels zijn klaar voor hun reis naar kinderen in Nepal.
Profielfoto van Meeuwsen Marrie
Geschreven door
Meeuwsen Marrie

Melvin vindt dat ieder kind een lievelingsknuffel verdient. Nepal werd vorig jaar getroffen door een zware aardbeving. Toen er een jaar later nog niet veel verbeterd was voor de bewoners, vond Melvin dat er iets moest gebeuren.
'Fantasievossen'Hij bedacht zijn knuffelplan. De jonge goedzak ontwierp de knuffelbeesten zelf. “Het zijn een soort fantasievossen met een kuikentje in hun buidel”, vertelt hij enthousiast.

Melvin, zijn moeder en tientallen vrijwilligers kropen de afgelopen weken ieder vrij uurtje achter de naaimachine om de knuffels te maken.
Knuffels voor SyriëIn de herfstvakantie reist Melvin naar Nepal om de knuffels uit te delen aan de kinderen daar. Daarna wil hij knuffels gaan maken voor de kinderen in Syrië.
Maar daar mag hij niet meteen mee aan de slag van zijn moeder. “Hij moet eerst even bijkomen en uitrusten van dit avontuur. “Het heeft hem behoorlijk opgebroken, hij is heel erg moe.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.