Erik van Loon en Wouter Rosegaar liggen uit Oilibya Rally

5 oktober 2016 om 21:48
nl
Rallycoureur Erik van Loon uit Eersel en zijn navigator Wouter Rosegaar liggen uit de Oilibya Rallye du Maroc. Het Brabantse duo klapte in de Marokkaanse plaats Agadir met de auto op een berg stenen. Er is te veel schade om verder te gaan met de rally.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

“Ik baal als een stekker, want we gingen erg goed,” zegt Van Loon. “We begonnen sterk aan de etappe, maar we wisten dat het moeilijk ging worden.”
Het tweetal ontdekte dinsdagavond al dat er een probleem was met een onderdeel van de nieuwe Toyota Hilux Overdrive. Dit speelde op tijdens de etappe. “Bij een lekke band moesten we de handkrik gebruiken. Dat kost veel tijd, dus dan probeer je om niet lek te rijden. Natuurlijk gebeurt dat dan toch, twee keer zelfs”, aldus de coureur uit Eersel.
'Gelukkig bleef de auto recht'“Later zaten we in het stof van een quad en klapten we op een berg stenen net rechts van de piste. Gelukkig lukte het om de auto recht te houden, anders hadden we een serieuze klapper gemaakt. Helaas hebben we nu te veel schade aan de ophanging om verder te kunnen, maar we putten wel veel vertrouwen uit deze rally.”
Zijn navigator is het met hem eens. “Onze snelheid was goed,” zegt Rosegaar. “Ik denk dat we gemiddeld harder hebben gereden dan vorig jaar.”
Voorbereiding op de DakarDe Marokkaanse rally wordt ook wel gezien als de generale repetitie op de Dakar. “Erik en ik hebben veel geleerd over de auto en we kijken ook uit naar de Dakar. Maar we gaan eerst analyseren wat er precies is gebeurd en nadenken of we nog een extra test gaan plannen om de auto nog beter te leren kennen”, aldus Rosegaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.