'Een grote, incestueuze rockorgie', Peter Pan Speedrock maakt afscheidsalbum met bevriende bands - Omroep Brabant
Video

'Een grote, incestueuze rockorgie', Peter Pan Speedrock maakt afscheidsalbum met bevriende bands

6 oktober 2016 om 00:17
nl
Nog drie maanden en dan houdt de Eindhovense rockband Peter Pan Speedrock het na twintig jaar voor gezien. Om de band te eren hebben tien bands uit Eindhoven woensdagavond Peter Pan Speedrock verrast met een album vol covers van de rockband.
Profielfoto van Triki Ferenc
Geschreven door
Triki Ferenc

Onder de naam Houdoe en Bedankt werd het album overhandigd aan de drie bandleden. Het coveralbum was een idee van platenbaas Matthijs Kropff: ''Tijdens een bak koffie kwamen we op het idee om ze te bedanken voor twintig jaar inspiratie voor goede platen. Letterlijk en figuurlijk een houdoe en bedankt.''
'Ben ik op feestje van vriendin?'Zanger-gitarist Peter van Elderen, bassist Bart Geevers en drummer Bart Nederhand van Peter Pan Speedrock waren met een smoes naar een café in Eindhoven gelokt. Daar werden ze opgewacht door vrienden en Eindhovense bands. ''Ik heb geen idee wat ik hier doe,'' vertelt de zanger terwijl hij vol verbazing de kroeg binnenstapt, ''ben ik hier op het feestje van mijn vriendin?''[tweet:https://twitter.com/FerencTriki/status/783763627429994496]Aan het album werkten artiesten als Tigre Blanco en Black Bone mee. De bevriende artiesten zijn trots dat zij mee hebben mogen spelen op het verrassingsalbum. ''Het is geweldig om op het album mee te mogen spelen van een van je helden. 'Het is gewoon een grote, incestueuze rockorgie.'' Een andere rockzanger vult aan: ''Het is gewoon geweldig om een nummer van Peter Pan Speedrock in een eigen jasje te mogen steken.''
'Hele nacht staren'Nadat de heren van Peter Pan naar voren werden geroepen voor de overhandiging van het album valt het kwartje pas. ''Ik heb hier geen woorden voor. Dit is echt geweldig. Ik ga straks naar bed en ga dan de hele nacht staren na dit album, prachtig'', vertelt een van de bandleden.
Eind dit jaar stopt de band ermee. Ze zijn op dit moment bezig met een internationale afscheidstournee. Zaterdagavond spelen de heren op Festyland in Volkel hun allerlaatste festivalshow ooit. De reden voor het afscheid is dat 'alle ambities waargemaakt' zijn, volgens de band.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.