Fans Willem II verplicht met de bus naar Rotterdam

6 oktober 2016 om 08:01
nl
Willem II-fans kunnen zaterdag 15 oktober alleen met de bus naar Rotterdam voor de voetbalwedstrijd tegen Sparta. Supporters uit Tilburg moeten ‘uit veiligheidsoverwegingen’ gebruikmaken van de zogenoemde verplichte buscombi. Dit laat Tilburgse club op de website weten.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De club wil dus niet dat supporters op eigen houtje naar Rotterdam gaan voor de wedstrijd. De maatregel is opvallend aangezien Sparta – Willem II geen risicowedstrijd is.
Zondag werd de competitiewedstrijd tussen Willem II en Feyenoord in de slotfase tijdelijk stilgelegd vanwege ongeregeldheden op de tribunes. Rivaliserende supporters gingen met elkaar op de vuist. Een Feyenoord-fan werd door een aantal supporters van Willem II belaagd en belandde zelfs over de reling in de gracht van het stadion.
LEES OOK: Feyenoord-fan: 'Ik dook zelf stadiongracht in toen ik werd belaagd'
Op de website van Willem II wordt geen verband gelegd met deze ongeregeldheden, maar wellicht is de club bang voor een confrontatie tussen Tilburgse fans en die van Feyenoord in Rotterdam.
Willem II heeft inmiddels zo’n tien relschoppers weten te identificeren. Zij kunnen rekenen op een stadionverbod.
Geld terugSupporters die al een kaartje hebben voor de wedstrijd tegen Sparta en die geen gebruik willen maken van de verplichte buscombi krijgen hun geld terug.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.