Hakenkruis voor deur bejaarde man getekend, politie roept hulp ouders in

6 oktober 2016 om 15:22 • Aangepast 21 november 2020 om 07:08
nl
Hangjongeren hebben in Chaam een hakenkruis op straat getekend met meel. Het kruis is bedoeld voor de 72-jarige Jan uit Chaam. Jan had de jongeren aangesproken op hun gedrag, maar kreeg er een hakenkruis voor terug. "Als je zoveel lef hebt om zo'n kruis te tekenen, heb dan ook het lef om je bij ons te melden", reageert wijkagent Bas Douze boos.
Profielfoto van Houterman Karlijn
Geschreven door
Houterman Karlijn

Douze vindt het ontzettend stoer dat Jan zelf iets gezegd heeft tegen de jongeren. "Je hebt mensen die binnen zitten met de gordijnen dicht en de deur op slot. Maar we moeten het toejuichen dat er nog mensen zijn die zelf iets tegen zulke jongeren zeggen. We moeten elkaar gewoon kunnen aanspreken op dit soort dingen."
'Hangjeugdgroep'De jongeren die het kruis hebben getekend, horen tot een 'hangjeugdgroep' dat al een langere tijd door Chaam zwerft. Maar het is nog niet duidelijk wie nou precies dat kruis heeft getekend.

"Ik wil weten wie dit heeft gedaan. Ik ga dan ook extra surveilleren in de wijk en ik zal de jongeren aanspreken. De jongerenwerker zal ook op de hoogte worden gebracht."
Of het hakenkruis nog steeds te zien is in Chaam, is onduidelijk. Om een statement te maken is het in ieder geval niet verwijderd door Jan of door Douze. "Jan had zoiets van: dan kan de buurt zien hoe de jongeren met mij omgaan. En dat vond ik prima. Het gaat immers om meel. Bij de eerste regenbui is het weg."
'Ouders moeten dit aanpakken'Erik Passchier van de politie Zeeland-West-Brabant doet inmiddels een dringend verzoek aan de ouders van de jongeren. "Druk dit de kop in. Die meneer doet enkel zijn burgertaak en dat mag in Nederland. De ouders van deze jongeren moeten dit echt aanpakken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.