RKC wacht belangrijke avond: 'We hebben één gezamenlijk doel: een financieel gezond RKC'

6 oktober 2016 om 17:35 • Aangepast 21 november 2020 om 07:07
nl
Voor alles en iedereen die voetbalclub RKC Waalwijk een warm hart toedraagt zijn het onzekere tijden. De club uit de Jupiler League staat op omvallen. Met onder meer de verkoop van het stadion aan een projectontwikkelaar zou de miljoenschuld van de club uit de boeken kunnen verdwijnen. "We hebben één gezamenlijk doel en dat is een financieel gezond RKC", zegt directeur Remco Oversier.
Profielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door

De gemeente Waalwijk, eigenaar van het stadion, moet toestemming geven voor de verkoop aan projectontwikkelaar PPO. En daar wringt de schoen, want de gemeente Waalwijk krijgt met de verkoop een flinke verliespost voor de kiezen.
Donderdagavond staat het reddingsplan RKC op de agenda van een commissievergadering. Hierin wordt duidelijk wat de verschillende partijen van het plan vinden. Op 20 oktober beslist de gemeenteraad over wethouder Ronald Bakker mag gaan onderhandelen over de verkoop.

Wachten op privacy instellingen...

Realistisch planOversier ziet de belangrijke vergadering van donderdagavond met vertrouwen tegemoet. "We hebben een realistisch plan om de club definitief te redden. Ik hoop dat we binnenkort een streep te kunnen zetten onder tweeënhalf jaar wonderen verrichten."
Die wonderen zijn vertaald in een voorstel aan de gemeente. "We hebben projectontwikkelaar PPO gevonden die een bod gaat doen op het stadion en onze schuld aan de gemeente Waalwijk. Gaat de verkoop door, dan laat een investeerdersgroep de achtergestelde leningen van 2,5 miljoen vallen. Daardoor is RKC dan zo goed als schuldenvrij en is de club gered."
Vier miljoenGaat de gemeente akkoord met het reddingsplan dan schiet ze er vier miljoen bij in. Oversier: "Dat is veel geld. We wisten van tevoren dat het alle partijen kruim zou kosten. Maar we doen het uit clubliefde voor RKC."
Wat als de gemeenteraad afziet van het voorgestelde reddingsplan? "Dan krijgen we te maken met een gitzwart scenario. De club wordt dan door de KNVB gestraft met hoge boetes en punten in mindering. Uiteindelijk wordt onze proflicentie ingenomen en dan stopt het betaald voetbal in Waalwijk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.