Cats opvolger Alberda als technisch directeur KNZB

6 oktober 2016 om 21:46
nl
André Cats gaat vanaf 1 november aan de slag als technisch directeur bij zwembond KNZB. Hij moet sturing gaan geven aan het topsportbeleid en talentontwikkeling en is eindverantwoordelijk voor alle topsportdisciplines.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Cats volgt Joop Alberda op die kort voor het begin van de Olympische Spelen in Rio vertrok. De oud-volleybalbondscoach zat niet met iedereen op dezelfde lijn.
De Nederlandse langebaanzwemmers behaalden in Brazilië geen enkele medaille. Ook de Eindhovense zwemster Ranomi Kromowidjojo stelde enorm teleur, terwijl ze op de Olympische Spelen in Londen nog twee gouden medaille wist te veroveren.  
ErvaringCats was van 1996 tot 2008 ook al werkzaam bij de KNZB, waar hij meerdere functies uitvoerde. Daarna ging hij aan de slag bij sportkoepel NOCNSF. Hij was chef de mission van de paralympische Nederlandse ploeg, die afgelopen zomer in Rio de Janeiro succesvol was.
Elke discipline binnen de bond (zwemmen, waterpolo, schoonspringen, synchroonzwemmen en paralympisch zwemmen) krijgt een eigen hoofdtrainer of coach die verantwoordeljk wordt voor de inhoud en de resultaten van dat programma, meldt de KNZB.
EvaluatieDie posities worden zo snel mogelijk ingevuld. De zwembond wil eerst nog de uitkomsten afwachten van de evaluatiecommissie, die de tegenvallende Nederlandse zwemprestaties in Rio onderzoekt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.