RKC bijna gered: Waalwijk steunt waarschijnlijk reddingsplan

7 oktober 2016 om 01:01 • Aangepast 21 november 2020 om 07:07
nl
Het heeft er alle schijn van dat RKC Waalwijk kan blijven bestaan. De meeste partijen in de Waalwijkse gemeenteraad lijken de redding van de club te steunen, ondanks dat dat de gemeente miljoenen kost. Dat bleek donderdagavond tijdens een drukbezochte commissievergadering. Over twee weken neemt de gemeente een besluit.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

RKC kan alleen blijven bestaan als het stadion wordt verkocht aan een projectontwikkelaar. De gemeente lijdt dan echter flink verlies.
Schulden uit verleden"We zijn al sinds de degradatie uit de eredivisie in 2014 bezig met bezuinigingen", zei RKC-directeur Remco Oversier tijdens de commissievergadering. "Daarmee hebben we al veel problemen opgelost. Nu moeten we de laatste stap zetten: de schulden uit het verleden wegpoetsen. Nu hebben we een koper voor het stadion en moeten we doorpakken. Een stabiele Jupiler League-club is waar we op inzetten."  
RKC-fans waren massaal afgekomen op de vergadering. De publieke tribune zat vol supporters, inclusief de mascotte van RKC. De fans die niet meer in de raadszaal pasten, volgden de vergadering via een scherm in de hal van het gemeentehuis.

Wachten op privacy instellingen...

Niet de eerste keerDe politiek in Waalwijk lijkt het reddingsplan te gaan steunen, maar er kwamen ook kritische vragen. Het is immers niet de eerste keer dat RKC bij de gemeente aanklopt. "Is dit nu echt de laatste keer?", vroeg Josien Paulides van het CDA. Ja, zei Oversier, want het bedrag aan rente en aflossing gaat door de deal flink omlaag.
Ook waren er vragen over het bedrijf dat het stadion wel overnemen. Is dat bedrijf wel te vertrouwen en klopt RKC weer bij de gemeente aan als het misgaat? "Wij denken dat het een goeie deal is", zei Oversier. "Maar in de toekomst kijken kunnen wij echter ook niet."

Wachten op privacy instellingen...

ZIE OOK: RKC wacht belangrijke avond: 'We hebben één gezamenlijk doel: een financieel gezond RKC'
Miljoenenverlies voor gemeenteDe gemeente Waalwijk, eigenaar van het stadion, moet toestemming geven voor de verkoop aan projectontwikkelaar PPO. En daar wringt de schoen, want de gemeente Waalwijk lijdt bij de verkoop zo'n vier miljoen verlies. Maar als de gemeente niets doet is het einde oefening voor RKC en dan is het stadion helemaal niets meer waard.

Wachten op privacy instellingen...

Op 20 oktober beslist de gemeenteraad of wethouder Ronald Bakker mag gaan onderhandelen over de verkoop.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.