Video

Nieuwe wielerploeg voor zomer én winter

6 oktober 2016 om 23:55
nl
De Brabantse veldritploeg ZZPR.nl wil samengaan met de nieuwe continentale ploeg Destil-Piels en zo een nieuwe ploeg vormen voor veldrijders én wegwielrenners. Die nieuwe ploeg hoopt ook drie Brabantse coureurs van het Rabo Development Team over te nemen, waaronder Stan Godrie uit Zundert.
Profielfoto van Job van der Zon
Geschreven door
Job van der Zon

Teammanager Frank Groenendaal bevestigde dit tijdens de presentatie van zijn ploeg ZZPR.nl in het Willem II-stadion in Tilburg. "Achter de schermen zijn we bezig met een continentale ploeg voor dames en heren op de weg en in het veld."
Gat van Rabobank opvullenDestil-Piels is de nieuwe fusieploeg van de continentale teams Jo Piels en Parkhotel Valkenburg. ZZPR.nl wil zich graag aansluiten en zo met een volledig nieuwe ploeg in het gat springen dat Rabobank straks achterlaat als het op 1 januari het wielrennen definitief de rug toekeert. "Wij willen de talenten oppikken en ze de kans geven om zich te ontwikkelen. En de sponsor is het hele jaar zichtbaar", zo ziet Groenendaal de nieuwe formatie voor zich.
Volgens de teammanager uit Eerde moet er juridisch nog veel uitgezocht worden, maar laat een definitief akkoord maar een paar weken op zich wachten. "Als ik mijn tanden ergens in zet, dan gaat het goed komen. De doelstelling is om op 1 januari te beginnen."
Godrie, Wouters en Van der Heijden zijn welkomNiet geheel toevallig stopt op die dag ook het Rabobank Development Team. Bij die ploeg rijden momenteel drie Brabantse coureurs: Stan Godrie en Sieben Wouters uit Zundert en Maik van der Heijden uit Schaijk.
Groenendaal wil het trio maar wat graag toevoegen aan de nieuwe ploeg. "Ik ben zeer geïnteresseerd in die renners. Ik heb nog niet persoonlijk met ze gesproken, maar ze weten dat ze welkom zijn bij mij. Daar hoop ik binnenkort een goed bericht over te kunnen geven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.