Seksfilmpje Chantal: OM eist computergegevens ROC West-Brabant op: 'Grote stap voorwaarts'

8 oktober 2016 om 11:17 • Aangepast 21 november 2020 om 07:06
nl
Het Openbaar Ministerie in Breda gaat in de slepende Facebookzaak de gebruikersgegevens opeisen van het ROC West-Brabant. Op die manier moet duidelijk worden wie het seksfilmpje van Chantal uit Werkendam via Facebook verspreidde. Chantal is al anderhalf jaar op zoek naar de dader.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

“We hadden het liefst gezien dat de politie dit meteen had gedaan, zoals het hoort bij een delict. Maar beter laat dan nooit. Wij en Chantal zijn hier uitermate blij mee. Dit is een grote stap voorwaarts in het onderzoek. En het bespaart ook weer een hoger beroep”, meldt Peter R. de Vries aan Omroep Brabant.
Chantal spande vorig jaar een rechtszaak aan tegen Facebook in een poging te achterhalen wie een seksfilmpje van haar op de website had geplaatst.
ZIE OOK: Peter R. de Vries teleurgesteld in uitspraak over seksvideo Chantal: 'Politie deed geen bal'
Unieke overwinningDe Werkendamse boekte een unieke overwinning: het miljoenenbedrijf moest binnen twee weken alle gebruikersgegevens verstrekken van de uploader. Uit dat onderzoek kwam het bewuste ip-adres van ROC West-Brabant bovendrijven.
Dat betekent dat waarschijnlijk op een van die scholen het bewuste filmpje is geüpload. ROC West-Brabant weigerde echter de gebruikersgegevens van de 2500 leerlingen en medewerkers vrij te geven. Daarin stelde de rechter de school in het gelijk. Het OM laat het daar niet bij zitten en eist nu de gebruikersgegevens op.

Wachten op privacy instellingen...

Reactie ROC West-BrabantEen woordvoerder van ROC West-Brabant geeft aan dat de school meewerkt 'zoals ze altijd gedaan heeft' in deze zaak. Verder wil de school niet reageren.
SeksfilmpjeHet bewuste seksfilmpje werd in januari 2015 op Facebook geplaatst. In de één minuut durende seksvideo is te zien hoe de vrouw haar ex-vriendje met de mond bevredigt. Het is gemaakt door Robin, de ex van Chantal, maar hij ontkent dat hij het op Facebook heeft gezet onder een vals account.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.