Ligt het mooiste natuurgebied van Nederland in Brabant? Stem hier - Omroep Brabant
Video

Ligt het mooiste natuurgebied van Nederland in Brabant? Stem hier

11 oktober 2016 om 13:25 • Aangepast 21 november 2020 om 07:06
nl
Wachten op privacy instellingen...
Het idee om verschillende Brabantse natuurgebieden aan elkaar te koppelen onder de naam 'Van Gogh Nationaal Park', lijkt in goede aarde te vallen. Het plan is genomineerd voor de publieksprijs in de verkiezing van 'het mooiste natuurgebied van Nederland'. Ook het gebied van de Biesbosch en het Haringvliet is genomineerd. Dit is maandagavond bekend gemaakt.
Profielfoto van Arjo Kraak
Geschreven door

De wedstrijd wordt georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken. Voorziter van de jury is Pieter van Vollenhoven. De wedstrijd is erop gericht om de winnaars de kans te geven een natuurgebied te verbeteren en het in binnen- en buitenland op de kaart te zetten.
STEM HIER OP HET MOOISTE NATUURGEBIED VAN NEDERLAND
Voetsporen van Vincent van GoghHet Van Gogh Nationaal Park wordt gevormd door het Groene Woud, de Kampina en de Loonse en Drunense Duinen. Volgens de initiatiefnemers kun je hier letterlijk in de voetsporen van Vincent van Gogh lopen en zien wat hij zag.
Er zou een fietsroute moeten komen die vanuit het gebied ook naar Van Goghs geboorteplaats Zundert leidt en naar zijn latere woonplaats Nuenen.
'Droomwens' Frans KapteijnsVoor boswachter Frans Kapteijns is Van Gogh Nationaal Park favoriet. Wat hem betreft is met de koppeling van de verschillende natuurgebieden een 'droomwens in vervulling gegaan'.
De natuurgebieden zijn volgens hem van oudsher aan elkaar verbonden. "De Dommel stroomt er doorheen als blauwe ader."
Stemmen Vanaf maandag kan iedereen stemmen op het natuurgebied van zijn voorkeur. Dat kan de hele maand oktober. En als het aan Frans Kapteijns ligt, stemmen we als Brabanders dus allemaal op Van Gogh Nationaal Park.
Drie van de genomineerden maken kans op een bijdrage van 300.000 euro van het ministerie van Economische Zaken. Eind van de maand is bekend welke natuurgebieden dit zijn.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.