Video

'For Play' gaat over seks maar niet over ouderwets rampetampen

7 oktober 2016 om 18:56
nl
De nieuwe expositie bij het Eindhovense MU gaat over seks. Maar 'For Play' gaat niet over het simpele rampetampen of hoe je seks na een paar glazen bier ook zou willen noemen. Het woord dat je op deze expositie te binnen schiet, is misschien wel 'minnespel': hoe kan je het elkaar op een bevredigende manier naar de zin maken. 'For Play' zorgt voor de vrolijke glimlach van de voorpret.
Profielfoto van Windhorst Peter Pim
Geschreven door
Windhorst Peter Pim

"En thuis lekker aan de slag," voegt ontwerpster Sanne Muiser er aan toe, indachtig de slagzin op de affiche 'Do Try this at Home'.
Niet aanraken Sanne Muiser maakte 'For Play' samen met collega-ontwerper Tom Loois. Aan meer dan dertig ontwerpers vroegen ze iets te bedenken voor deze expositie. De blikvanger is een installatie waar twee mensen samen aan meedoen. Maar ze kunnen elkaar niet aanraken.
Joost Gehem en Tiddo Bakker maakte een enorm gevaarte, geïnspireerd door de vogelbalts, zeg maar de manier waarop vogels elkaar proberen te versieren. Deelnemers gespen zich in en brengen met hun heupen het hele gevaarte in beweging, als je allebei in het juiste ritme zit, beginnen de lampjes boven de installatie te knipperen.
Heftig lichamelijkHet is heftig lichamelijk, je doet het samen in één ritme én je wilt ergens naar toe. Waar doet dat nou aan denken? Het is een prachtige uitvinding om mensen op gang te brengen voor een tentoonstelling met nieuwe ideeën voor je seksleven.
Even verderop staat de Rietveldstoel, tenminste dat denk je als je het ding vanuit een ooghoek ziet staan. De typische strakke vormen, de primaire kleuren en de kenmerkende dwarslatjes... het zit er allemaal op. Maar deze stoel heeft vrolijke rode en gele gespjes waarmee je iemand vast kunt binden en het zitvlak is zo dat je welhaast wijdbeens moet zitten.
Wat ligt er in de keukenla?De seks waar Sanne en Tom voor lijken te pleiten, heeft iets onbevangens en vrolijks. Wat ligt er nog in de keukenla waar ik mee kan strelen, slaan of vastbinden. Het is jammer dat het gigantische hemelbed op de expositie waarschijnlijk te groot is voor de gemiddelde slaapkamer maar met je ogen dicht hoeft dat geen echt bezwaar te zijn.
'For Play' blijft tot 13 november.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.