Brabant heeft de meeste 'toegankelijke' restaurants van Nederland

7 oktober 2016 om 19:48
nl
Brabant telt drie restaurants die een toegankelijkheidskeurmerk hebben gekregen. Brabant is daarmee landelijk de koploper.
Profielfoto van de Jong Femke
Geschreven door
de Jong Femke

In Brabant gaat het om restaurant 'Meneer Frits' en 'Wasvenboerderij' in Eindhoven. In Milheeze kreeg restaurant 'Nederheide' een keurmerk.
Menukaart in brailleHet is voor het eerst dat restaurants zulke keurmerken krijgen van het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid. In totaal hebben nu tien restaurants een toegankelijkheidskeurmerk. Buiten toegankelijkheid kunnen slechtzienden rekenen op een menukaart in braille en slechthorenden mogen de muziek zachter laten zetten.
OngelukGerard de Nooij is van het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid en zit zelf na een ongeluk in een rolstoel. Dat Brabant zo goed scoort met toegankelijke restaurants heeft volgens Gerard niks te maken met Brabants gekleurde tellingen door zijn organisatie.
"Het is echt toeval. Of misschien is Brabant gewoon heel toegankelijk. De beoordelingen  van de restaurants zijn door keurmeesters uit het hele land gedaan."
Het nieuwe normaalHet idee achter het keurmerk is om bedrijven enthousiast te maken om van toegankelijkheid de norm te maken en van ontoegankelijkheid de uitzondering.
Natuurlijk wordt Gerard gedreven door eigen ervaring. "Je wilt niet weten hoeveel restaurants vermelden een invalidetoilet te hebben en die blijkt er dan niet te zijn. Heel vervelend."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.