Vijf jaar celstraf voor dodelijke mishandeling Pool

7 oktober 2016 om 19:18
nl
Een 42-jarige Pool gaat vijf jaar de cel in vanwege betrokkenheid bij de dood van landgenoot Michal Melka in Geldrop. De rechtbank in Den Bosch vindt dat hij medeplichtig is aan doodslag. Ook was hij betrokken bij de zware mishandeling van een andere Poolse man in november 2014.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

De slachtoffers werden vastgehouden en mishandeld in een recreatiewoning in het Limburgse Meijel. Dit huisje was van de 42-jarige man. De daders, die nog onbekend zijn, bewerkten de mannen met handboeien, een stroomstootwapen en slagvoorwerpen.
'Man mishandelde niet'De rechtbank vindt het niet bewezen dat de man zelf de mishandelingen uitvoerde. Wel zou hij ervan hebben geweten en heeft hij de zwaar mishandelde mannen vervoerd. Hij liet ze zonder hulp achter in Geldrop en Eindhoven. Het Openbaar Ministerie hield de man wel verantwoordelijk voor de mishandelingen en eiste acht jaar celstraf. De politie vond Melka op 12 november 2014 zwaargewond in de bosjes aan de Goorstraat in Geldrop. Hij overleed een dag later aan zijn verwondingen. De andere man raakte door het geweld gewond. De Pool bracht hem naar Eindhoven met de auto van Melka, die hij gestolen had. Hij bood de auto daarna aan bij een autoverkoper.
LEES OOK: Wat werd de ronddolende Pool in Geldrop fataal? Rechtszaak start vandaag
Begrafeniskosten betalenDe rechtbank rekent het de man zeer zwaar aan dat hij de gijzeling niet tegenhield en de slachtoffers aan hun lot overliet. Ook wil hij de namen van de daders niet geven. Naast de celstraf moet de Pool de begrafeniskosten van Melka aan zijn nabestaanden betalen. Dit is een bedrag van ruim 2400 euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.