Sporten op kunstgras? Daarna douchen, adviseert RIVM - Omroep Brabant

Sporten op kunstgras? Daarna douchen, adviseert RIVM

7 oktober 2016 om 19:56
nl
Er is niks mis met spelen op kunstgras, maar na het sporten is het verstandig om te douchen. Dat is het advies van het Rijksadvies voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), schrijft RTL Nieuws.
Profielfoto van Rutger de Quay
Geschreven door
Rutger de Quay

In de afgelopen dagen ontstond er veel onrust over de mogelijke gezondheidsrisico's die er kleven aan de rubberen korrels die gebruikt worden in kunstgras. Volgens televisieprogramma Zembla (VARA) kunnen deze korrels namelijk kankerverwekkend zijn.
Advies voor onderzoekMinister Schippers van Volksgezondheid zei eerder op de vrijdag dat er 'gewoon gespeeld kan worden' op kunstgrasvelden, maar droeg het RIVM op om onderzoek te doen. Nog voor het onderzoek echter begonnen is, raadt het RIVM nu aan om na het sporten op kunstgras 'te douchen en schone kleren aan te doen', zo schrijft RTL Nieuws.
Nader onderzoekOf het spelen op kunstgras nu daadwerkelijk kankerverwekkend is, wordt nog onderzocht door het RIVM. Eerder zei een bedrijf uit Oss dat die rubberkorrels voor kunstgrasvelden aanlegt dat het zich 'aan de wet houdt'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.