Hoogleraar TU/e Ralph Otten (67) omgekomen tijdens vakantie in Georgië: 'Meegesleurd in rivier'

7 oktober 2016 om 20:13
nl
Het levenloze lichaam van de gepensioneerde TU/e-hoogleraar Ralph Otten, die sinds een week werd vermist in Georgië, is donderdag teruggevonden. Dat meldt Cursor, het universiteitsblad van de Technische Universiteit in Eindhoven. Otten gleed voor de ogen van zijn vrouw uit en belandde in een snelstromende rivier.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De 67-jarige Otten, die drie jaar met pensioen was, was met zijn vrouw in Georgië voor een vakantiebezoek aan Amerikaanse vrienden. Zoekacties die na de vermissing plaatsvonden, leverden in eerste instantie geen resultaat op.
Grote verslagenheidBij de Technische Universiteit in Eindhoven was deze week al een bijeenkomst geweest om te praten over de vermissing van de gepensioneerde hoogleraar.
Volgens hoogleraar Twan Basten, die Otten in 2013 opvolgde bij de groep Electronic Systems, is er binnen de universiteit met grote verslagenheid op zijn overlijden gereageerd.
'Geschokt'"Ralph had ook veel contacten in Delft en in de Verenigde Staten en ook daar was men geschokt door zijn vermissing”, zegt Basten tegen Cursor.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.