Hans Teeuwen verovert Engeland met 'Real Rancour'

7 oktober 2016 om 21:20
nl
'Een van de boeiendste comedians van de hele wereld' en 'grappiger dan dit kan het niet worden': zo omschrijft de Engelse pers Hans Teeuwen. De cabaretier uit Budel staat met de show 'Real rancour' in het Soho Theatre in Londen. Pers en publiek zijn wild enthousiast.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Real Rancour is een bewerking van zijn Nederlandse show 'Echte rancune' die hij in Nederland niet alleen in de theaters, maar ook op Lowlands opvoerde.
Heilige huisjesDe Engelsen krijgen geen mildere variant te zien van Teeuwen. Ook daar schopt hij tegen heilige huisjes. Zo vertelde hij tegen de krant The Guardian dat hij 'het meest gevaarlijke onderwerp en het grootste taboe' niet zal vermijden. Hij doelt op de Islam waar hij het in zijn show uitgebreid over heeft.
[Youtube:body:https://youtu.be/pKCzGpVDl3M]
The Guardian gaf Real Rancour de hoogste score van vijf sterren en noemt de show 'hysterisch, ongemakkelijk en een duivels goede show'.  The Times noemt Teeuwen 'een eigenzinnig genie' en de Engelse Metro geeft het advies 'als er nog kaarten zijn tegen de tijd dat je dit leest, koop ze en ga hem zien. Je zou wel gek zijn als je niet wat tijd met deze adembenemende artiest wilt doorbrengen.'
BetoverendNRC woonde een van zijn eerste optredens in Londen bij en tekende de reactie van het wild enthousiaste Engelse publiek op. Zo zegt de 41-jarige Simon Brown over Teeuwen. "Ik hou van zijn anarchie en absurdisme." De 23-jarige Victoria is helemaal vol van de Nederlander. "Ik heb nog niet veel cabaret gezien, maar dit was echt een betoverend optreden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.