Michael van Gerwen bereikt finale World Grand Prix na winst op Dave Chisnall

8 oktober 2016 om 10:34 • Aangepast 21 november 2020 om 07:06
nl
Michael van Gerwen heeft vrijdagavond de finale bereikt van het World Grand Prix-dartstoenrooi. De darter uit Gemonde versloeg de Engelsman Dave Chisnall met 4-2.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Bij het World Grand Prix-toernooi moeten de darters iedere leg met een dubbel beginnen. Chisnall mocht de partij beginnen, maar hij miste zijn eerste drie pijlen. Van Gerwen was meteen scherp. Hij liep snel uit naar een 2-0 voorsprong in legs in de eerste set. Chisnall kwam terug tot 2-1, maar 'Mighty Mike' trok de eerste set daarna overtuigend naar zich toe.
De tweede leg verliep minder soepel voor Van Gerwen. Chisnall kwam tot twee keer toe op voorsprong. In de vierde leg vond Van Gerwen pas met zijn zevende pijl een dubbel. De Engelsman kon daarom rustig de tweede set pakken, al maakte hij het nog onnodig spannend.

Wachten op privacy instellingen...

Achterstand Van GerwenIn de derde set leek een vijfde leg nodig om tot een winnaar te komen. Van Gerwen liet bij een 1-2 achterstand in legs echter drie pijlen op een finish onbenut. Chisnall ging vervolgens met de derde set aan de haal.
Van Gerwen knokte zich terug in de vierde set, waar bij momenten een hoog niveau werd gehaald door beide darters. 'Mighty Mike' trok met een knappe tiendarter de stand in sets weer gelijk. De Gemondenaar denderde vervolgens in de vijfde set over Chisnall heen.

'Mighty Mike' kwam in de zesde set terug van een 2-0 achterstand in legs en maakte het karwei vervolgens af.

PrijzenpotVan Gerwen bereikte de halve finale na een overtuigende zege op de Australiër Simon Whitlock: 3-1. Hij gooide in die partij een gemiddelde van ruim 103. In de tweede ronde versloeg 'Mighty Mike' James Wilson met 3-0. In de finale treft hij de Schotse wereldkampioen Gary Anderson, die Raymond van Barneveld vrijdagavond met 4-1 opzij zette.
Het toernooi in Dublin heeft een prijzenpot van 450.000 euro. Voor de eindwinnaar ligt een geldbedrag van ruim 110.000 euro klaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.