Wereldgoal van Vincent Janssen [VIDEO], Oranje wint makkelijk van Wit-Rusland

8 oktober 2016 om 10:28 • Aangepast 21 november 2020 om 07:05
Het Nederlands elftal heeft vrijdagavond overtuigend met 4-1 gewonnen van Wit-Rusland. Vincent Janssen uit Oss zorgde met een schitterend doelpunt voor het hoogtepunt van de avond. Een treffer van Virgil van Dijk uit Breda werd onterecht afgekeurd.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Elzendoorn Bart

Oranje begon in de Kuip in Rotterdam met enkele wijzigingen. Zo moest PSV-doelman Jeroen Zoet zijn plek onder de lat afstaan aan Maarten Stekelenburg. De 34-jarige keeper van Everton had zo na vier jaar weer een basisplaats bij Oranje.

Quincy Promes hielp Oranje op de goede weg. Hij vierde in De Kuip zijn eerste doelpunten voor de nationale ploeg. De Amsterdammer blinkt de laatste twee jaar bijna wekelijks uit voor Spartak Moskou. Hij haalde dat hoge niveau in zijn eerste veertien interlands maar sporadisch voor Oranje.
Afgekeurde treffer Van DijkHet Nederlands elftal had zelfs een derde doelpunt voor rust verdiend. Een treffer van Virgil van Dijk werd onterecht wegens buitenspel afgekeurd. Wit-Rusland werd door de snelle achterstand gedwongen iets aanvallender te spelen dan de ploeg normaal doet.
Dat leidde tot twee hachelijke moment voor het doel van Stekelenburg. Siarhei Kornilenko en Michail Hardzeisjoek schoten naast.
Met PSV'er Davy Pröpper als vervanger voor Wesley Sneijder begon het Nederlands elftal aan de tweede helft. Daarin scoorden de Wit-Russen direct de aansluitingstreffer.
Prachtig doelpuntDe tegentreffer bracht Oranje niet van de wijs. Klaassen scoorde nadat Janssen op de paal had geschoten. De spits van Tottenham Hotspur pakte zijn doelpunt in de 63e minuut alsnog mee. Hij krulde de bal fraai in de kruising.