Eindhovense marathon en Marathonfeesten staan lijnrecht tegenover elkaar

7 oktober 2016 om 21:35
Finish Stephen Chebogut (foto: Karin Kamp)
Finish Stephen Chebogut (foto: Karin Kamp)
De Marathon Eindhoven wordt dit weekend extra gevierd met de Marathonfeesten. Dat is alleen tegen het zere been van de organisatie van de Eindhovense marathon, want ondanks de naam zitten zij niet achter de organisatie.
Profielfoto van Rutger de Quay
Geschreven door
Rutger de Quay

"In het voorjaar werden we gebeld door de gemeente Eindhoven, met het bericht dat een organisatie een evenementenvergunning had ingediend voor een evenement op het Stadhuisplein tijdens de Marathon Eindhoven, onder de naam Oktoberfest," vertelt Edgar de Veer, organisator van de marathon.
"Daar hadden we absoluut geen probleem mee, maar zo'n twee á drie weken geleden bleek het evenement opeens de 'Marathonfeesten' te heten. En dat is een ander verhaal," vertelt De Veer aan Omroep Brabant.
Vrees voor verwarring om naam"De Marathonfeesten vinden plaats op het Stadhuisplein, terwijl de route van de marathon niet eens langs het Stadhuisplein loopt. Daarnaast is er nog een ander probleem: door de naam kunnen bezoekers denken dat de organisatie van de marathon ook achter dit feest zit, terwijl dat niet zo is," zegt De Veer. "Dat kan bijvoorbeeld vervelend worden als er op dat feest iets misloopt, dan koppelen mensen automatisch aan ons," legt hij uit.
'Feest valt niet te verbieden'Inmiddels is de organisatie van het sportevenement ook in contact met de organisatie achter de feesten. "We kunnen er niets meer aan veranderen, de vergunning is verleend, die kan niet zomaar ingetrokken worden omdat er een andere naam gevoerd wordt. Ook de organisator van het feest wilde niet meer terugkrabbelen, hij had er immers al geld in gestopt."
In november gaan de organisaties van beide evenementen om de tafel. Dan kijken ze terug op de samenwerking. "Ze hebben ons inmiddels al zwart op wit gegeven dat zij volgend jaar geen evenement meer organiseren als de organisatie achter de marathon het niet meer ziet zitten," zegt De Veer.

Wachten op privacy instellingen...