Olympische zwemkampioenen zwemmen van het Biesboschmuseum helemaal naar Hellevoetsluis

8 oktober 2016 om 13:17
nl
Het is een zwemtocht van zeker twaalf uur en gaat via de Biesbosch over het Hollands Diep richting de Haringvlietdam. De mega-zwemtocht over bijna vijftig kilometer start vrijdag 14 oktober in alle vroegte bij het Biesboschmuseum. Onder de deelnemers zijn ook de olympisch zwemkampioenen openwater Ferry Weertman (Rio 2016) en Maarten van der Weijden( Beijing 2008).
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

De start bij het Werkendamse Biesboschmuseum zal volgende week vrijdagochtend al rond half zeven plaatsvinden. De zwemtocht duurt zo'n twaalf tot veertien uur, afhankelijk van het weer. Behalve de twee olympische kampioenen gaan ook tien andere, goedgetrainde openwaterzwemmers proberen om de tocht te volbrengen.
Zwemmen, natuur en oerkrachtDe zwemestafette symboliseert de verbinding en de oerkrachten van water en natuur die de Nederlandse Delta hebben gemaakt tot wat deze vandaag de dag is. Ook moet het nog eens de aandacht vestigen op de lopende verkiezing van: Mooiste natuurgebied van Nederland.
De zwemmers worden onderweg begeleid door een grote rondvaartboot. Naar verwachting zal er vrijdagavond in Hellevoetsluis worden gefinisht tussen zeven en acht uur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.