Topman peinst er niet over: 'ASML gaat nooit naar de Randstad' - Omroep Brabant

Topman peinst er niet over: 'ASML gaat nooit naar de Randstad'

8 oktober 2016 om 14:52
nl
Den Haag neemt Brabant niet serieus, vindt CEO Peter Wennink van ASML in Veldhoven. In een interview met Het Financieele Dagblad zegt hij dat Nederlands toekomstig verdienmodel in Brabant zit en dat zijn bedrijf nooit naar de Randstad zal vertrekken.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

"De toegevoegde waarde van ASML is groter dan die van de hele Tweede Maasvlakte", verdedigt Wennink de Brabantse zaak. Bij ASML en alle bedrijven daar omheen zit het toekomstige verdienmodel van Nederland volgens de topman.
VoorzieningenHet kabinet mag daarom gerust meer aandacht hebben voor de voorzieningen en de infrastructuur van onze provincie: "Er is geen rijksmuseum onder de rivieren." Dat het kabinet vorige maand een lening kwijtschold voor de Internationale School noemt hij 'een doekje voor het bloeden'.
Wennink sluit uit dat ASML naar de Randstad vertrekt. De chipfabrikant maakt gebruik van de diensten van veel toeleveranciers in de regio. "Ga ik naar Amsterdam, dan moet ik al die bedrijven meenemen."
Begin dit jaar spraken we met Wennink over de recordomzet en ASML's Brabantse identiteit.[Youtube:https://youtu.be/QEkFdwd0CN8]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.