Video

Kunstgraskorrels gesprek van de dag langs de lijn: 'We weten het gewoon niet'

8 oktober 2016 om 17:55
nl
Op veel Brabantse voetbalvelden is het zaterdag het gesprek van de dag: is het kunstgrasveld nog wel veilig? Deze week berichtte tv-programma Zembla over kunstgrasvelden met rubberkorrels waar schadelijke stoffen in zitten. Voetbalverenigingen in onze provincie reageren wisselend op de onthulling.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

Een Bossche club zou de jeugdspelers ter bescherming in maillot en met lange mouwen laten spelen. En bij RKSV Nuenen ligt het omstreden kunstgras er voorlopig verlaten bij. Daar wacht het bestuur eerst de uitslag af van een spoedonderzoek waar de minister van sport en volksgezondheid om gevraagd heeft. Een voetbalmoeder in Nuenen: "Dat is duidelijk, daar stel je ouders mee gerust!"
LEES OOK: Sporten op kunstgras? Daarna douchen, adviseert RIVM
Bij RKVV Roosendaal wordt zaterdagochtend wel gewoon gevoetbald op twee velden met rubberkorrels. Voorzitter Peter Muller. "We volgen gewoon het advies van het RIVM en de KNVB. De gemeente heeft al wel toegezegd dat de rubberen korrels zo snel mogelijk worden vervangen."
[tweet:https://twitter.com/ivdburgt/status/784745616610066432]Veld hard nodigBij veel voetbalverenigingen is het kunstgrasveld hard nodig om alle elftallen te kunnen laten spelen. "Maar als elftallen niet willen of ouders ongerust zijn, zoeken we een andere oplossing als dat lukt", zegt Muller. "Dat is vanochtend één keer gebeurd."
Langs de zijlijn reageren ouders wisselend op de berichten van Zembla. De meeste moeders vinden geruststelling in het advies van het RIVM en de KNVB. Een moeder die zich wel ongerust maakt, hoopt dat de vereniging haar verantwoordelijkheid neemt: "Dus die korrels moeten weg."
[YouTube:https://youtu.be/5k3gIkRm8Rw]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.