GTC Rally in Roosendaal tot de laatste meter spannend

9 oktober 2016 om 02:11
nl
Jasper van den Heuvel (Mitsubishi) heeft tijdens de GTC Rally in Roosendaal zijn Nederlandse rallytitel met een jaar verlengd. De rallyrijder uit Achterveld was tot en met de laatste klassementsproef in gevecht met streekrijder Bob de Jong (Citroën). "Super, echt heel gaaf, het was een keiharde strijd", liet Van den Heuvel aan de finish weten.
Profielfoto van Dré Galiart
Geschreven door
Dré Galiart

Vanaf de eerste meter was de GTC Rally spannend. De Jong en Van den Heuvel wisselden elkaar af aan de kop van de wedstrijd. Op zaterdagochtend ontstaat het eerste grote verschil, als De Jong in de fout gaat.
"We zijn gespind op het onverhard en verloren minstens vijftien seconden, maar dat hoort erbij" reageerde hij nuchter. Van den Heuvel heeft daarmee een gat van negentien seconden geslagen, maar de strijd is nog niet over. De achterstand van De Jong is tot 4,4 seconden geslonken als er nog een klassementsproef te rijden is.
Van den Heuvel in extremisBeide heren gaan er nog eens goed voor zitten. De Jong start als eerste en al aan de finish kent hij de uitkomst. "Het was alles of niks en we zijn rechtdoor geschoten, dus wordt het niks", liet de geboren Roosendaler weten aan de finish van de proef. Van den Heuvel maakt geen fout en bekroont zijn Nederlandse rallytitel met winst in de GTC Rally.
"De laatste twee proeven was echt wel op het randje", moest Van den Heuvel erkennen. Ook hij had geen foutmarge meer, maar hij wist de valstrikken wel te ontwijken.
Meer Brabants succesDe strijd om de laatste plaats op het podium was wel een zuiver Brabantse aangelegenheid. Ronald Leemans uit Hank zag gedurende de hele zaterdag Martin van Iersel uit Biezenmortel dichterbij komen. Toen hij tot op 0,7 seconde was genaderd, ging het mis en verdween Van Iersel uit de wedstrijd.
"Zeven jaar geleden werd ik hier ook al eens derde, maar ik ben er niet minder blij om", liet Leemans weten. Maar er was meer Brabants succes. Roel van der Zanden uit Sint-Oedenrode verzekerde zich in de GTC Rally van de titel in de Nissan 350Z Challenge en Anton Moree uit Sleeuwijk won de historische wedstrijd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.