Michael de Leeuw beleeft zijn ‘American Dream’

9 oktober 2016 om 13:56
nl
Natuurlijk had hij best in Italië, Spanje of Engeland willen voetballen, maar de realiteit won het van de droom. Toch leeft Michael de Leeuw (30) uit Goirle momenteel zijn droom: the American Dream. "Het is hier genieten. Elke keer als ik door Chicago loop, zie ik die grote gebouwen. Het is niet te vergelijken met een willekeurige stad in Nederland."
Profielfoto van Zerrouk Youssef
Geschreven door
Zerrouk Youssef

Aan het einde van vorig seizoen vertrok De Leeuw voor zijn avontuur naar zijn nieuwe club Chicago Fire. Zijn zaakwaarnemer belde. Er volgden gesprekken en uiteindelijk werd hij ingelijfd. De Major League Soccer kende hij nog niet goed, maar nu wordt het hem elk weekend duidelijk. "Tactisch zijn we in Nederland beter, maar fysiek zijn ze hier verder. Je staat hier tegen verdedigers die qua postuur in het American Football thuishoren. Bizar!"
Grote sterrenToch geniet de MLS wel wat aanzien over de wereld. Het is immers de competitie waar de groten der aarde gespeeld hebben, of nog steeds spelen. Zo komen David Villa en Andrea Pirlo uit voor New York en stond De Leeuw al een keer tegenover de voormalig spelers van respectievelijk Barcelona en Juventus.
"Het is een leuk extraatje, want het zijn grote namen. Je ziet dat zij een heel team op sleeptouw nemen. Toch als het fluitje gaat laat ik ze voor wat ze zijn." Je zou verwachten dat als het fluitje voor het laatst gaat hij naar de sterren toesnelt voor op zijn minst een shirtwissel. "Nee hoor", zegt hij nuchter. "We verloren van New York en ik ben direct pissig de kleedkamer ingelopen. Tuurlijk zat ik een aantal jaren geleden voor de televisie naar die gasten te kijken. Nu heb ik er minder gevoel bij."
American FootballAls hij niet voetbalt geniet De Leeuw van andere sporten. "Ik volg intensief het American Football. Ongelooflijk hoe dat leeft. Het is zoveel groter dan soccer'. Als de Chicago Bears spelen, dan is het stijf uitverkocht. Ik wil nog een keer naar een wedstrijd, maar dat is nog niet gelukt."
Sportief gaat het de avonturier niet voor de wind. "We staan laatste. Met nog drie wedstrijden te spelen moeten we acht punten goedmaken. Dat wordt lastig. Gelukkig kun je niet degraderen uit de MLS. Dat is ons voordeel. Volgend seizoen ben ik er vanaf het begin bij en hoop ik ook met het team beter te presteren.
Willem IIZien we hem nog ooit terug in Nederland? "Ik ben bezig met een greencard, maar denk dat ik mijn carrière uiteindelijk af wil sluiten in Nederland. Dan moet daar wel de mogelijkheid voor komen. Ik heb het altijd mooi gevonden om ooit nog voor Willem II te voetballen, dus wie weet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.