Video

De 'snelste Nederlander' Harm Sengers ging vandaag weer gewoon aan het werk

10 oktober 2016 om 22:53 • Aangepast 21 november 2020 om 07:04
nl
Een nieuw persoonlijk record (2.19.48), een tiende plek en de beste Nederlander. Publiekslieveling Harm Sengers kon zijn geluk niet op na afloop van de marathon van Eindhoven. Een dag na zijn prestatie ging hij weer gewoon aan de slag bij zijn werkgever ASML.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

“Ik voelde dat 2 uur en 18 minuten te hoog gegrepen was, maar 2.19 was mogelijk. De omstandigheden waren goed, al had ik wel last van koude benen”, vertelde Sengers zondag nadat hij de finish bereikt had.

Wachten op privacy instellingen...

Vervloekt bruggetjeDe atleet uit Eindhoven verbeterde zijn persoonlijk record, maar makkelijk ging het niet. Sengers had het zwaar, vooral in de laatste kilometers. “Het bruggetje bij het Stratumseind heb ik wel even vervloekt. Daar moest ik voor mijn gevoel echt tegenop klimmen, het leek veel steiler dan normaal.”
ZIE OOK: Harm Sengers kan 'zijn' marathon van Eindhoven niet missen
Na tien kilometer gooide Sengers zijn handschoenen weg, maar daar kreeg hij spijt van. “Ik had koude benen, maar kreeg daarna ook koude handen.”
Doel behaald Naast zijn nieuwe persoonlijke record, eindigde Sengers ook in de top tien. “De burgemeester vroeg voor de start of een top 15-notering ging lukken. Toen ik zei dat ik op de top tien mikte, keek hij me een beetje raar aan. Maar het is toch gelukt.”
ZIE OOK: 'Totaal onbekende' Festus Talam wint Eindhovense marathon
Nieuwe doelenOp zijn eerste werkdag na de marathon ontvangt Sengers: "Gaaf. Respect, diep respect" aldus één van hen.
Zo'n eerste werkdag gaat niet helemaal vanzelf, zo vertelt Harm. "Eerlijk is eerlijk, er zit natuurlijk heel veel spierpijn in en ik heb precies nul minuten geslapen vannacht."
Sengers heeft al aangegeven dat dit zijn laatste marathon was, vanaf nu gaat hij zich richten op ultralopen, dat is een mega-marathon van honderd kilometer: "Met mijn niveau denk ik dan wel meteen aan een Nederlands record, ik denk dat dat moet kunnen lukken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.