Video

Manuela uitgebakken bij Heel Holland Bakt

10 oktober 2016 om 09:22 • Aangepast 21 november 2020 om 07:04
nl
Manuela van der Heijden is zondag afgevallen bij de tv-wedstrijd 'Heel Holland Bakt' van Max. De Roosendaalse bakkersdochter lag na twee van de drie opdrachten nog goed op koers, maar het laatste spektakelstuk was niet spectaculair genoeg om door te mogen naar de halve finale.
Profielfoto van Bijlmakers Marielle
Geschreven door
Bijlmakers Marielle

Guido en Emma, die op de schopstoel zaten, hadden een iets betere spekkoek gemaakt en plaatsten zich wel voor de halve eindstrijd. "Kleine foutjes wegen op het einde steeds zwaarder", zei Manuela na afloop in een reactie. "Maar het was een geweldige ervaring en ik ben twee keer meesterbakker geworden".
In de eerste ronde moesten de bakkers een slof maken. Dat is een langgerekte plak deeg met daarop banketbakkersroom en traditioneel een laagje aardbeien of ander rood fruit. Als tweede opdracht moesten de bakkers zes Romea's maken. Dat zijn koekjes, waarvan de rand van een ander beslag is als de binnenkant.

Wachten op privacy instellingen...

Spek-takelNa twee van de drie opdrachten was er eigenlijk nog niks aan de hand voor Manuela, ze zat in de middenmoot. Het spektakelstuk aan het einde was een spekkoek. Dat is een Indische lekkernij, die uit heel veel laagjes met verschillende specerijen bestaat. Die kwam bij Manuela niet goed uit de verf.
Ze had haar 'spek-takel' als gimmick op een takelmachine gezet. Maar tegen meesterbakker Annemarie kon niemand op. Zij had een spekkoek gemaakt die uit zoveel verschillende laagjes én kleurtjes bestond, dat zelfs de jury er sprakeloos van werd.
FrancisEr zit nu nog één Brabantse bakker in de race en dat is Francis Kuijk uit Kaatsheuvel.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!