Duitse soldaten bij Kasteel Heeswijk: 'We verliezen toch altijd' - Omroep Brabant
Video

Duitse soldaten bij Kasteel Heeswijk: 'We verliezen toch altijd'

9 oktober 2016 om 23:57
nl
Ze komen helemaal uit Erfurt in Duitsland, om hier in Brabant het verlies tegen de geallieerden na te spelen. Zondag werd de bevrijding nagespeeld rondom Kasteel Heeswijk. De Duitse bezetter werd gespeeld door...Duitsers.
Profielfoto van van der Straaten Agnes
Geschreven door
van der Straaten Agnes

Een man of vijftien reizen zo nu en dan naar Nederland af om in de huid van hun voorouders te stappen in een levensecht rollenspel. Als je het Duits van nature al machtig bent, komt de rol die je speelt toch geloofwaardiger over. [tweet:https://twitter.com/AlicevanderPlas/status/785096184520114176]
Het Brabantse publiek blijkt er niet echt mee te zitten, dat echte Duitsers de bezetter naspelen. Volgens één van de Duitsers, in orgineel uniform, is het Nederlandse publiek dol-enthousiast. "We verliezen toch altijd, dus het maakt ze niet uit dat we uit Duitsland komen", grapt één van de mannen. Van gevoeligheden hebben ze nog niet veel gemerkt.
KrijgsgevangenenVeel Duitsers zijn in de omgeving van kasteel Heeswijk gevangen genomen door de 101st Airborne Division paratroopers. Die landden op 17 september 1944 per ongeluk in de buurt van kasteel Heeswijk. Eigenlijk was het de bedoeling pas in Veghel naar beneden te komen. Al rennend gingen de paratroopers richting Veghel met volle bepakking. Onderweg verzamelden ze dus ook nog een paar honderd Duitsers. Zondag werd het nog eens dunnetjes overgedaan voor het Brabantse publiek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.