Vandaag in Brabant gaan we kijken wat het geheim is van de beste juf

10 oktober 2016 om 09:44
nl
De maandag begint mistig. Automobilisten moeten vooral in het midden van de provincie rekening houden met plotseling opkomende mist. Vandaag is ook de dag dat we in Helmond gaan kijken hoe de 28-jarige Daisy Mertens van basisschool De Vuurvogel lesgeeft. Zij kreeg zaterdag de titel 'beste leraar van het jaar'. En wat is haar geheim?
Profielfoto van Bouma Cor
Geschreven door
Bouma Cor

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • Daisy Mertens van basisschool De Vuurvogel is 'Juf van het Jaar. Volgens de jury omdat 'ze alles doet wat ertoe doet in de klas: "Ze betrekt de leerlingen bij de inrichting van hun eigen leerproces en neemt daarbij een coachende rol aan."
  • Omroep Brabant wil de plekken in de provincie waar telefoons slecht of geen signaal ontvangen in kaart brengen. Laat weten of jij problemen hebt.
  • Na de mist een mix van wolken en zon. Het wordt 13 graden.


[tweet:https://twitter.com/MinOCW/status/784757786211192833]
Waar wordt over gepraat?

  • De fietser die zondagmiddag werd aangereden door een auto in Oudenbosch is overleden. De man werd geschept door een auto en belandde vervolgens onder de wagen.
  • Het was een smetje op een mooi verlopen marathon van Eindhoven. De Keniaanse winnaar Festus Talam nam vlak voor de finish een verkeerde afslag na onjuiste aanwijzingen van een verkeersregelaar.
  • Bij IKEA kun je een echte, Brabantse deurmat kopen. Volgens een medewerker van de Zweedse meubelgigant wordt de rood-wit geblokte mat met 'Houdoe' erop alleen verkocht bij de IKEA in Eindhoven.


[youtube:https://youtu.be/ULOX9mvrVUk]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • Een automobilist van 31 jaar uit Schijndel is zondagnacht overleden toen hij tegen een boom reed. De man is vermoedelijk tegen een paaltje gereden dat een wegversmalling aangeeft.
  • Een huiselijke ruzie in Geldrop is uitgedraaid op een steekpartij. Het gaat om een vader en een zoon.
  • Manuela van der Heijden is zondag afgevallen bij de tv-wedstrijd 'Heel Holland Bakt'. De Roosendaalse bakkersdochter lag goed op koers, maar het laatste spektakelstuk was niet spectaculair genoeg.


[tweet:https://twitter.com/WijkAg_SchWest/status/785294912325582848]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!