Video

Frans Bauer keert met nieuwe cd terug naar levenslied

10 oktober 2016 om 13:49 • Aangepast 21 november 2020 om 07:03
nl
Frans Bauer was maandagmorgen tussen elf en twaalf uur te gast bij Omroep Brabant. De zanger uit Fijnaart presenteerde zijn nieuwe album Geluk, Hoop en Liefde.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Een van de liedjes op de nieuwe cd is Bella Italia. De zanger denkt dat hij een hit in handen heeft. "Ik moet zeggen, ik ben eigenlijk ook geschrokken. Afgelopen weekend heb ik voor het eerst liedjes gezongen van mijn album. Als dit liedje los gaat, dan zie je dat heel de zaal ontploft. En dan hebben de mensen het liedje pas één of twee keer gehoord."

Wachten op privacy instellingen...

De zanger kreeg het idee voor het liedje toen hij voor zijn programma Vive La Frans met zijn broer in Venetië was. "Toen ik in een gondel zat, had ik ineens het melodietje en dat heb ik snel in mijn telefoon gezet. Thuis ben ik meteen met Laurens van Wessel gaan zitten en zo is dit pareltje ontstaan."
SfeervolVolgens Bauer is het een traditioneel levenslied, dat ook sfeervol is. "Het is feest en heeft ook een verhaal."

Wachten op privacy instellingen...

Dat de zanger zich weer meer richt op het levenslied, wordt gewaardeerd door zijn fans. “Ik krijg reacties als ‘Frans is terug’ en ‘de Bauersound is er weer’”.
EmotioneelDoor zijn vader richtte Frans zich weer op het levenslied. “Hij hoorde bijvoorbeeld Een beetje verliefd en zei: ‘Frans, dit is toch veel mooier dan Skippybal’. Ik ben er trots op dat ik nu allemaal mooie reacties krijg.”

Wachten op privacy instellingen...

Het liedje De hemel heeft er een engel bij maakte Frans speciaal voor zijn vader, die begin 2015 overleed. “Het was een bizar moment toen ik het samen met hem beluisterde. Dan laat je een liedje horen, terwijl je vader er nog is. Dat is heel emotioneel.”
Drukbezochte presentatieDe populaire zanger hield vorige week een cd-presentatie voor zijn fans. Die was zo drukbezocht, dat de Bauer een uur eerder dan gepland zijn optreden begon. Naar schatting waren er achthonderd tot duizend mensen.
Een paar dagen later signeerde de volkszanger in een stampvol winkelcentrum in Breda cd’s.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.