Boswachter vindt zestien gedumpte cavia's in bos: 'Wie doet zoiets?'

10 oktober 2016 om 19:22 • Aangepast 21 november 2020 om 07:02
nl
In het bos aan de Boslustweg in Bergen op Zoom heeft iemand zestien cavia's gedumpt. Enkele wandelaars vonden de diertjes maandagochtend en meldden het bij boswachter Paul Graafmans.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

"We komen wel vaker gedumpte dieren tegen in het bos. Bijvoorbeeld een konijn, een keer twee kippen en zelfs een varkentje, maar cavia's nog nooit en zeker niet in deze aantallen. Wie haalt zoiets toch in zijn hoofd?", aldus Graafmans.
De boswachter was eigenlijk vrij maandag, maar ging toch even kijken toen hij de melding binnen kreeg. In eerste instantie vond hij niets. "Toen ging ik terug met mijn hond en die had ze zo gevonden. Ze zaten verstopt onder takken."
Gezonde cavia'sSamen met zijn hond ving hij tien cavia's. Toen de dierenambulance kwam helpen, is Graafmans gegaan omdat hij andere verplichtingen had. "Van de dierenambulance hoorde ik terug dat ze nog zeven cavia's hadden gevangen. In totaal dus zestien. "Het waren allemaal hartstikke gezonde cavia's. Goed doorvoed."
Graafmans denkt dat de diertjes zondagnacht of maandagochtend zijn gedumpt. "Gisteren was ik nog in het bos en toen heb ik niks gezien." De boswachter heeft inmiddels al van meerdere mensen gehoord dat ze graag een van de cavia's in huis willen. "Ik ga maar eens een lijstje maken om te zorgen dat de cavia's allemaal goed terecht komen."

Wachten op privacy instellingen...

Bij elkaar schuilenDe dierenambulance bracht ze naar dierenopvang Arduin in Roosendaal.

Wachten op privacy instellingen...

Eigenaar van de opvang, Henk van Hest, was ook heel verbaasd toen hij hoorde over de cavia's. "Ik doe dit werk al bijna 30 jaar en nog steeds maken we regelmatig dingen mee die in die 30 jaar nog niet voorgekomen zijn. En daar is dus weer een voorbeeld van."
Van Hest is hard op zoek naar een speciale cavia-opvang. "Voor één cavia of één konijntje kunnen wij best de opvang verzorgen, maar dit aantal is voor ons toch een beetje te groot."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.