Haïti ligt in puin door orkaan, maar NAC-talent Sprangers gaat er toch spelen

10 oktober 2016 om 21:12
nl
Richelor Sprangers uit Teteringen is geselecteerd voor de nationale jeugdploeg van Haïti. De aanvoerder van de A1 van NAC Breda gaat een week in Port-au-Prince op trainingskamp en speelt vervolgens interlands tegen St. Lucia, Cuba en Trinidad en Tobego. De 18-jarige spits is in Haïti geboren en op zijn vierde jaar geadopteerd. Dat Haïti onlangs keihard is getroffen door de orkaan Matthew houdt hem niet tegen om er vanaf vrijdag te voetballen.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Ze zijn echt niet over één nacht ijs gegaan bij de familie Sprangers. Toen de uitnodiging voor zoon Richelor uit Haïti binnenkwam voor de nationale ploeg was iedereen blij en enthousiast, maar er volgde ook meteen overleg. Vanzelfsprekend zijn de beelden van de verwoestende orkaan Matthew ook in de Teteringse huiskamer bekeken. Het eiland Haïti ligt in puin, er zijn al meer dan duizend doden en ziektes als Cholera steken inmiddels de kop op.
Overleg met ouders"Ik heb met mijn ouders overlegd", zegt Richelor Sprangers. "Is het veilig? Is het verstandig om te doen? We zijn tot het besluit gekomen dat we het gewoon gaan doen. Ik zou er niet naar toe gaan als ik denk dat het onveilig is."
"De geschiedenis van mij en mijn familie vinden we toch belangrijk. Vandaar dat ik er naar toe ga", legt de 18-jarige aanvaller uit.
Moeder Sprangers is bezorgdLia Sprangers, de moeder van Richelor, is het met het besluit eens maar staat niet te springen. "Ik ben heel erg bezorgd", zegt ze. "Er is nogal wat aan de hand. Ik ben bang dat het nogal wat impact op hem gaat hebben. Ik hoop ook dat ze hem een beetje voorbereiden op wat hij daar gaat aantreffen."
SpannendMaar Richelor is jong en wil wat. Hij gaat per slot van rekening drie interlands spelen. "Ik vind het sowieso heel spannend. Ik ga genieten daar", zo stelt het talent van NAC.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.