‘Oudste bioscoop van Nederland’ Cinecitta in Tilburg bestaat eeuw: donderdag speciale avond

11 oktober 2016 om 02:57
nl
Cinecitta, naar eigen zeggen de oudste bioscoop van Nederland, viert deze week zijn honderdjarig bestaan. Op donderdag 13 oktober wordt eenmalig de film Salambo vertoond, een eeuw geleden de eerste titel die in het theater in Tilburg werd vertoond.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Cinecitta zou het enige theater in Nederland zijn dat al honderd jaar lang onafgebroken de functie van bioscoop vervult. “De filmzaal overleefde de recessie, een wereldoorlog, de komst van de video en de vestiging van megabioscopen”, aldus Cinecitta.
De bioscoop in de Willem II-straat in Tilburg organiseert donderdag een speciale avond om het eeuwfeest te vieren. Er wordt een boek gepresenteerd en er vindt een lezing plaats door filmhistoricus Herman de Wit.
ZIE OOK: Nieuw jasje voor Cinecitta Tilburg: honderd jaar oude bioscoop wordt na vijf jaar heropend
SalamboHet Italiaanse drama Salambo uit 1914 is de verfilming van de roman van de Franse schrijver Flaubert over de dochter van de Carthaagse veldheer Hamilcar Barkas. De film, waarin toenmalige sterren als Egidio Candiani, Suzanne De Labroy en Mario Guaita-Ausonia de hoofdrollen vertolkten, wordt vertoond met Engelse tussentitels.[YouTube:https://youtu.be/kGmtBQuXHqA]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.